Viszlát felkarú rabló, helló iPad nyerőgép

2012-10-08
A múlt héten Las Vegasban megrendezett Global Gaming Expo-n a szakértők azt jósolták, hogy a manapság megszokott nyerőgépek öt éven belül a múlté lesznek. (Persze nem úgy, ahogy Magyarországon…)

 

Az amerikai szakértők szerint nem maguk a játékok változnak majd meg, csupán annyi fog történni, hogy a nyerőgép hordozható lesz, hiszen az ipar lépést próbál tartani azzal a tendenciával, hogy az emberek egyre inkább iPad-eket és okostelefonokat használnak szórakozásra (is).

A játékosok tehát, ahelyett, hogy óriási játékgépek mellett üldögélnének, az elképzelés szerint éttermekbe, bárokba és kaszinókba kihelyezett iPad-eken üldöznék a szerencsét.

“Ha életben akarunk maradni, változtatnunk kell.” mondta Deana Scott, az Acres 4.0 kaszinótechnológiai vállalat marketing igazgatója a Global Gaming Expo hallgatóságának. „Amit most csinálunk, az hamarosan elavulttá válik.”

 

A kaszinók számára ez egy nyerő ügy…

Először is, egy 500 dolláros iPad jóval olcsóbb, mint egy 22.000 dolláros nyerőgép kasztni. Másodszor, az ügyfelek várhatóan egyre inkább gyorsabb és kényelmesebb eszközöket várnak majd a kaszinóktól.

iPad kaszinó játékok már életképesnek bizonyultak egy kisebb tesztpiacon Észak-Kaliforniában, Oregonban és Oklahomában. Az Acres 4.0 által tapas-bárokban felállított iPad nyerőgépek azt eredményezték, hogy a játékosok átlagéletkora öt évvel csökkent.

Ázsiában virágoznak az e-szerencsejátéknak szentelt helyek, mondta Paul Heretakis kaszinó építész. Ott a játékosok stadionokba gyűlnek össze, iPad-eken teszik meg tétjeiket, és valódi osztók keverik és osztják a kártyákat.

“Óriási költségmegtakarítással jár”, mondta a Wester Architects építésze – ez a cég már több, mint ezer kaszinót, éttermet és hotelt tervezett.

“Emellett lehetővé teszi, hogy a játékosok járkáljanak a kaszinó területén” – tette hozzá Brett Weing építész. És a játékosok egyre nagyobb része ezt igényli. „Többé nem akarnak egy sötét sarokban üldögélni, mint egy gomba” értett egyet az Aruze Gaming marketingért felelős elnökhelyettese, Steve Waither.

 

Valójában a bezártsági érzés miatt az utóbbi években egyre többen eltávolodtak a szerencsejátékoktól az olyan közösségi helyek felé, mint az éttermek és éjszakai klubok.  A kaszinók most ezt próbálják ötvözni a szerencsejátékkal. 

Az IGT például a G2E-vel egy új menüelemet mutatott be, mely lehetővé teszi a játékosoknak, hogy büfé, kávé és más hotelszolgáltatásokat vegyenek igénybe a játékospontjaikkal. A WMS olyan platformot tervezett, ami lehetővé teszi, hogy a játékosok a saját számítógépükön elért pontjaikat magukkal vigyék a kaszinóba.

 

A kaszinók most azon dolgoznak, hogy már abban a pillanatba kapcsolatba lépjenek az ügyféllel az okostelefonján keresztül, mikor az átlép a küszöbön.

A jövőben valószínűleg tehát nem a szerencsejáték cégek fognak versenyezni Las Vegas kaszinófőutcáján, hanem a technológiai vállalatok – vonták le a következtetést a konferencián.

 

Forrás: VegasInc

 
Címkék: kaszinó, nyerőgép,