Válik a lottómilliárdos – viszi a neje a fele vagyont

2021-02-23
A 47 éves Karl Crompton még a házasságkötés előtt nyert 11 millió angol fontot a lottón. Most - mivel nem kötöttek házassági szerződést - osztoznia kell válófélben lévő feleségével a pénzen.

 

Karl Crompton 1996-ban, 23 évesen nyert 11 millió fontot, azaz úgy 4,6 milliárd forintot a lottón - akkoriban ki is kiáltották Britannia legkelendőbb agglegényének. 10 évvel később, 2006-ban vette feleségül gyerekkori szerelmét, Nicole Roach-ot, akivel azóta két gyermekük is született.

 

Crompton és Roach már iskolás koruk óta ismerték egymást, de a hölgy épp mással járt, mikor a férfi nyert 1996-ban a lottón, és csak egy évvel később jöttek össze.

 

Mr Crompton a szüleivel élt egy háromszobás házban mikor 1996 májusában utolérte a szerencse. A korábban heti 100 fontnyi bérért, gyakornokként dolgozó férfi a nyereményből egyből vett pár luxusautót – Porschékat és Ferrarikat – és luxusutazásokra indult. Vagyona egy részét azonban okosan befektette, és mire egy évvel később összejött a nővérként dolgozó Ms Roach-csal, már tekintélyes portfoliója volt – köztük egy 2 millió font értékű háza.

 

1999-ben 500 ezer fontért megvásárolt egy 11 hektáros telket Elswick-ben, majd elbontotta a rajta lévő korábban kórházként használt ingatlant. Később 1,5 millió fontért vett egy 600 négyzetméteres, öt hálószobás házat, medencével, szórakoztató és biztonsági rendszerrel. Ebbe a házba költözött be feleségével és fiával. Később még felvásárolt nyolc további ingatlant a környéken, melyeket bérbe adott. 

 

 

2004-ben a pár 250 ezer fontot költött egy 16 éves házra Horseshoe Bay-ben, Vancouver-ben, egy órányira a kanadai Whistler sí központtól. A három hálószobás modern ház egy sziklára lett építve, és fantasztikus kilátás nyílik belőle – azonban a házaspár nem használta, csupán bérbeadta.

 

A házaspár tehát jólétben élt, okosan fektette be a pénzt, azonban úgy tűnik, minden nem elég a boldogsághoz… A legújabb hírek szerint Ms Roach kiköltözött a családi otthonból, egy 20 percnyire lévő másik házba, és a paparazzik kiszúrták, hogy már a gyűrűjét sem viseli mostanában. „Azt hallottuk, válnak, és a vagyon fele az övé lesz. Kicsit aggódunk Karl miatt. Úgy fest, mint akinek összetört a szíve.” – idézte egy meg nem nevezett forrását a The Sun című bulvárlap. A házaspár egyik tagja sem kommentálta a híreket.

 

Soha nem volt még ekkora főnyeremény az EuroMillions lottón!

A tavalyi szabálymódosításnak és a Szupersorsolásnak köszönhetően – miután pénteken sem volt telitalálatos - rekordot döntött az EuroMillions lottó jackpotja (nem tévesztendő össze a magyar lottózókban kapható EuroJackpot lottóval!). A péntek esti sorsoláson már nem kevesebb, mint 210 millió euró, azaz 75,4 milliárd forint várja a játékosokat!! Ez az összeg nyolcszor nagyobb, mint aminek az eddigi legnagyobb magyar lottónyertes örülhetett, és úgy 21 ezer év alatt lehetne megkeresni egy nettó 300 ezres fizetéssel.