Valentin napon jelentkeztek a 47 milliárdos lottófőnyereményért

2013-02-18
Az amerikai Védelmi Minisztériumban dolgozó házaspár 217 millió dolláros Powerball jackpotja a második legnagyobb lottónyeremény Virginia állam történetében.

  

Az 53 éves David Honeywell egy üzleti út előtt, a Richmond repülőtéren vette szelvényét 10 dollárért egy önkiszolgáló terminálból a Powerball lottó február 6-i sorsolására. Másnap Denverben készülődött egy megbeszélésre, de előtte még megnézte a nyerőszámokat. Mikor azt látta, hogy mind az öt szám (5-27-36-38-41) és a Powerball is egyezik a szelvényen, azonnal felhívta a feleségét, aki attól tartott, hogy férje szívinfarktust kap. “Remegett a kezem, alig láttam a szelvényt.” – mesélte később a férfi. David nem tudott azonnal hazamenni, mert még le kellett vezetnie a megbeszélést. Egész nap dolgozott, és állandóan a mellényzsebét tapogatta, hogy megbizonyosodjon róla, hogy még mindig ott van a szelvény.

 

A piros ruhás hölgy a Virgina Lottótársaság igazgatója Paula Otto. A mellette álló férfi és nő a nyertes házaspár; a tapsoló nő a lányuk, előtte annak két gyermeke. (Fotó: examiner.com)

 

A házaspár az egyösszegű kifizetési opciót választotta, így adózás előtt körülbelül 136 millió dollárt (29,7 milliárd forintot) utalnak át a számlájukra. 

 

David Honeywell a nyeremény átvételekor elmondta, hogy egy 170 ezer mérföldet megtett 13 éves Dodge Neon típusú autójuk van, ezt most hamarosan lecserélik. 

7 éves unokájuk, Ethan a nyeremény átvételének másnapján ünnepelte születésnapját. „Talán egy Maserati, vagy valami ilyesmi” viccelődött David, mikor megkérdezték, hogy mit vesz neki ajándékba. 

 

A házaspár mindkét tagja az amerikai Védelmi Minisztériumban dolgozik, a férfi számítástechnikai szakértő, a nő pedig projekt manager. Azonban már nem sokáig, hiszen Nancy bejelentette, hogy két héten belül nyugdíjba vonul, és David is ugyanezt fogja tenni, csak még befejezi azt a projektet, amin jelenleg dolgozik.

Azt tervezik, hogy az USA nyugati partján telepszik le nyugdíjas éveire, utazgatni fognak, de jótékonysági célra is áldoznak majd, valószínűleg a Habitat for Humanity-t fogják támogatni.

 

 

A legnagyobb amerikai lottónyertesek:

  • 1998. július 29-én 13 gépész 295,7 millió dollárt nyert
  • 2005. október 19-én, az oregoni Jacksonville-ben lakó West család nyert 340 millió dollárt
  • 2006. február 18-án 365 millió dollárt nyert Nebraskában 8 munkatárs.
  • 2007. augusztus 25-én Ohióban nyert 314,3 millió dollárt egy nyugdíjas
  • 2011. novemberében három connecticuti pénzügyi vezető nyert 254,2 millió dollárt.