Soha nem lottózott, végül ajándék szelvénnyel nyert 310 milliót!

2020-02-28
Egy virginiai férfi, aki soha nem lottózott, február közepén 1 millió dollárt nyert egy olyan szelvénnyel, amit ajándékba kapott.

 

Daniel Schuman nem igazán értékelte azt a lottószelvényt, amit a felesége vett neki a Virginia’s New Year’s Millionaire Raffle elnevezésű játékra, de végül 1 millió dollárt, azaz úgy 310 millió forintot nyert vele.

“Láttuk, hogy egyeznek a számok, és újra átnéztük.” mesélte a férfi a lottótársaság munkatársainak. „Sokkoló volt. Úgy értem, egyáltalán nem számítottunk erre.”

Schuman egy helyi 7-Eleven üzletben vette át a nyereményét február 20-án. Az üzlet tulajdonosa is örülhetett, hiszen a lottótársaság szabályai értelmében 10 ezer dollár (3 millió forint) bónuszt kapott a nyertes szelvény értékesítéséért. 

Sokan álmodoznak arról, hogy hogyan költenének el egy több százmilliós lottónyereményt, az arlingtoni ügyvéd azonban azt mondja, eddig még nem nagyon gondolkozott ezen.

 

Fotó: Virginia Lottery

 

Nem ez a férfi volt mostanában az egyetlen olyan lottónyertes, akinek váratlanul pottyant az ölébe egy nagyobb összeg. Egy meg nem nevezett férfi egy korábban már kidobott Palmetto Cash 5 lottószelvénnyel nyert nagyot. 

A helyi lottótársaság információ szerint a szelvényt egy Newberry-ben lévő benzinkúton vásárolták. Miután a férfi ellenőrizte a számokat, és azt látta, hogy nem egyezik a nyerőszámokkal, kidobta a szelvényt a szemetesbe.

Sejtelme sem volt arról, hogy az egy nappal korábbi nyerőszámokkal nézte össze a szelvényét, nem azzal a sorsolással, amin ő játszott.

Mialatt a kávéját iszogatta, hirtelen rájött, hogy rossz dátumot nézett. Kikapta a szelvényt a szemetesből, és megtudta, hogy 100.000 dollárt, azaz 31 millió forintot nyert vele. “Az egy nappal korábbi nyerőszámokat néztem.” mesélte a lottótársaságnak. „El sem tudtam hinni.”

A nyertes azt tervezi, hogy nyereménye egy részét jótékonysági célra áldozza, a többit pedig unokái taníttatására fordítja.