Országos lóversenyfogadási hálózatot épít az állami fogadásszervező

2013-10-16
Országossá bővíti lóverseny-fogadási hálózatát a Magyar Lóversenyfogadást Szervező Kft., a tervek szerint 2014 elején már 300 irodában lehet majd fogadni lóversenyekre - tájékoztatta Pécsi István, a Kincsem Park marketingvezetője kedden az MTI-t.

 

Az állami tulajdonú fogadásszervező társaság tavaly nyáron vásárolt egy internet alapú francia fogadási rendszert, amelyre alapozva elindult a fogadóhálózat kiépítése. Jelenleg Budapest 15 kerületében, valamint Győrött, Pomázon, Szigetszentmiklóson, Baján, Balatonbogláron, Érden és Szentesen lehet fogadni, de a fogadóirodák listája folyamatosan bővül, és a tervek szerint 2014 tavaszára már 300 fogadóhelyen lehet majd nyomon követni a futamokat - ismertette Pécsi István. Hozzátette, hogy összesen 450 terminált vásárolt meg a társaság, a rendszer mintegy 650 millió forintba került. 

 

Elmondta azt is, hogy az idén először a Nemzeti Vágtára is szerveztek fogadást, amit az tett lehetővé, hogy az internet alapú rendszerrel gyorsan és rugalmasan lehet akár állandó, akár ideiglenes fogadóhelyeket létrehozni. 

 

A tervek szerint a jövő év elejétől a magyar versenynapok mellett az év minden napján lehet majd francia lóversenyfutamra is fogadásokat kötni. Pécsi István elmondta, hogy a hálózatbővítés és a fogadások gyakoriságának növelése szorosan összefügg: a mindennapos játék lehetőségének feltétele, hogy legalább 200 fogadóhely működjön, ennyi fogadóhelyet pedig akkor lehet gazdaságosan működtetni, ha minden nap lehet fogadásokat kötni. Jelenleg 90 napon vannak futamok Magyarországon. 

 

A marketingvezető távolabbi célként említette egy, a franciákkal közös nyereményalapú játék elindítását, hozzátéve, hogy ennek a törvényi hátterét is ki kell még alakítani.

 

Kifejtette: a fogadásszervező társaság arra törekszik, hogy a rendszer kihasználtsága minél nagyobb legyen, és így a cég forgalma akár a többszörösére is nőhet. A Magyar Lóversenyfogadást Szervező Kft. bruttó forgalma tavaly 650 millió forint volt, ennek minimum 68 százalékát kell visszaadni a fogadóknak nyeremény formájában.

 

Forrás: MTI