Nem várt dolgot vett először a lottómilliárdos

2021-04-30
Egy kanadai hölgy 15 millió dollárt, azaz több mint 6,5 milliárd forintot nyert a lottón, és nem olyasvalamivel lepte meg magát elsőre, amire az emberek egy lottómilliárdostól számítanának.

 

Április 14. reggelén Liliane Fortin váratlan telefonhívást kapott, mely egy csapásra megváltoztatta az életét. A Loto-Québec munkatársa volt a vonal túlsó végén, és arról tájékoztatta, hogy 15 millió dollárt nyert a LottoMax április 13-i sorsolásán.

 

“Először kételkedtem.” – mesélte a hölgy. „Egyszerűen nem tudtam elhinni.” Az igencsak meglepődött Fortin így többször is megkérdezte a lottótársaság munkatársától, hogy komolyan mondja-e, amit mond. „Javasolta, hogy ellenőrizzem az online fiókomban, amit meg is tettem, és azt az összeget láttam, amit ő is mondott. Többször is ellenőriztem.”

 

A nyugdíjas asszony elmesélte, hogy korábban a munkatársaival is szokott szelvényeket venni, mikor nagy volt a jackpot. Nyugdíjba vonulása után olyakor továbbra is vett magának szelvényeket, és ez az online szelvényvásárlás most abszolút spontán módon történt. 

 

A szerencsés nyertes újdonsült szerzeményével :)

 

Elmondta még, hogy nem a szokásos számaival játszott, hanem gépi számokat kért. „A megfelelő pillanatban vettem meg a szelvényt.” – mondta szerencsés nyereményéről. 

 

Fortin 15 milliós nyereménye csak a teljes jackpot fele, ugyanis egy másik tartományban is volt valakinek egy telitalálatos szelvénye.

 

A szerencsés nyertes férjével és két gyermekükkel osztotta meg a nagy hírt, elmondása szerint mindnyájuknak idő kell, hogy leülepedjenek a dolgok. Mikor megkérdezték, hogy boldog-e, a hölgy igennel válaszolt. „Természetesen nagyon boldog vagyok, nem is lehetnék boldogtalan egy ilyen hír hallatán. Mikor 20 dollárt nyertem, akkor is boldog voltam – nem nehéz örömet szerezni nekünk.” 

 

Fortin elismerte, hogy már költekezett is egy kicsit a nyereményből. „Megejtettem az első nagy vásárlást.” nevetett. „Elmentem, és vettem magamnak egy új szemüveget.” Hogy mi lesz a következő, még nem igazán tudják, de nem sietnek semmivel. „Hagyunk időt az álmodozásra. De lehet, hogy most álmaink valóra is válnak.”

 

Annak a játékosnak is egy csapásra valóra válhatnak a legvadabb álmai is, aki megnyeri a világ jelenlegi legnagyobb főnyereményét. Ezt most az amerikai Mega Millions kínálja, melynek pénteki sorsolásán már 319 millió dollár, azaz több mint 95,8 milliárd forint várja a játékosokat. Ez az összeg tízszer nagyobb az eddigi legnagyobb magyar lottónyereménynél, és úgy 26 ezer év alatt lehetne megkeresni egy 300 ezres átlagfizetéssel...

Nemzetközi lottószelvények vásárlása a theLotter-nél

Fogadás a lottószámokra a Lottoland oldalán