Mike Tyson és Niki Lauda is szerencsejátékot népszerűsít

2014-01-30
A napokban mindkét világhírű ex-sportoló azzal került be a hírekbe, hogy a jövőben szerencsejáték vállalatok népszerűsítéséhez adják nevüket és arcukat.

 

A 7Red Casino tegnap jelentette be, hogy új szóvivője nem más, mint Mike Tyson ex-profi bokszoló lesz. Hivatalos nagyköveti feladatainak részeként a bokszvilág 47 éves rosszfiúja a jövőben Európa-szerte látható lesz a tévéképernyőkön, hogy a Betsoft jól ismert kaszinóját népszerűsítse. Az egyik reklámban például egy jólöltözött Tyson próbálja meg rávenni a nézőket arra, hogy nyerjenek maguknak egy szeletke jólétet.

 

 

Az egykori nehézsúlyú világbajnok azután vált élő legendává, hogy a WBC, WBA és IBF címeit egyaránt begyűjtötte. 20 évesen ő volt a történelem legfiatalabb nehézsúlyú világbajnoka. „Én vagyok a történelem legfiatalabb bokszbajnoka, és én leszek a legidősebb is.” – mondta akkor. A dolgok aztán sajnálatos módon nem egészen úgy alakultak, ahogyan azt „Iron Mike” tervezte. Igaz, kilencszer megvédte címét, azonban Buster Douglas 1990-ban végül leverte fejéről a koronát. Meglepetésszerű veresége után Tyson élete kisiklott, és rövidesen három évre börtönben találta magát erőszakos nemi közösülés miatt. Szabadulása után visszatért a ringbe, több botrányos mérkőzése is volt, az egyik ilyenen egész egyszerűen leharapta ellenfele, Evander Holyfield fülét. Végül 2005-ben vonult vissza, pályafutása során 56 profi meccset játszott, ebből 50-et megnyert, 44-et kiütéssel.

Folyamatos nőügyei, rendszeres botrányai az éjszakai életben csődbe sodorták, pedig saját bevallása szerint karrierje során több mint 300 millió dollárt bokszolt össze. Az utóbbi időben próbálja visszaterelni életét a normális kerékvágásba, több hollywoodi sikerfilmben is szerepelt, többek közt a Másnaposok sorozatban. 

A 7Reddel kötött szponzori szerződés keretében a kaszinó különböző dedikált termékekkel fog kedveskedni játékosainak, így a rajongók beszerezhetnek Tyson által aláírt bokszkesztyűket, sapkákat és pólókat is. 

 

Nem csak a 7Red gondolta úgy, hogy egy volt sportolóra bízza a népszerűsítését. A múlt héten az osztrák nyerőgépgyártó óriás, a Novomatic jelentette be büszkén, hogy hosszútávú szerződést kötött a háromszoros világbajnok forma 1-es legendával, Niki Laudával. A megállapodás értelmében Niki Lauda nagykövetként képviseli majd a nemzetközi szerencsejáték vállalatot különböző eseményeken. 

 

 

Lauda 1975-ben, 77-ben és 84-ben szerzett Forma-1-es világbajnoki címet. 1976-ban kis híján végzetes balesetet szenvedett, mikor autója kigyulladt, és keresztben állt meg a pálya közepén.  Miután egy másik versenyző belerohant, Lauda egész autója lángba borult. Sikerült kimenteni az autóból, de súlyos égési sérüléseket szenvedett (ennek nyomai máig láthatóak arcán), a tüdejében és a vérében pedig akkora károkat okozott a füst, hogy kómába esett. A csodával határos módon, hihetetlen gyorsasággal felgyógyult, és hat hét elteltével már ismét a Ferrariban ült.

1979-ben bejelentette, hogy visszavonul, és az azt követő két évet saját légitársasága kiépítésével töltötte, valamint tévés kommentátorként dolgozott. 1981-ben Ron Dennis felkérte a McLaren egyik pilótájának, Lauda pedig elfogadta az ajánlatot. Három évvel később, 1984-ben - legutóbbi vb címének megszerzése után 7 évvel - ismét világbajnok lett, ami egyedülálló a sportág történelmében. Az 1985-ös idényt már csak levezetésre szánta, a szezonzáró ausztrál nagydíjat követően végleg visszavonult. 

Ezt követően repülőtársaságával, a Lauda Airrel foglalkozott. Éveken át életben tartotta a csőd szélén táncoló társaságot, végül aztán 2001-ben - tíz esztendővel azután, hogy Bangkoktól 120 kilométerre, 223 utassal a fedélzetén lezuhant az egyik gépe – be kellet zárnia vállalkozását. Lauda jelenleg a német RTL televízió Formula–1-es szakkommentátora, és mostantól a Novomatic nagykövete.