Megnyílt az első Szima-kaszinó Nyíregyházán

2014-09-12
A több mint 1500 négyzetméteres nyíregyházi létesítményben 240 nyerőgép és négy rulett asztal kapott helyet.

 

A májusban koncessziós joghoz jutó gazdasági társaságok közül a DVSC elnökének, Szima Gábornak az érdekeltségi körébe tartozó Onyx Casinó Kft. kezdte meg elsőként működését; a másik koncessziónyertes, Andy Vajna a hírek szerint csak januárban nyitja első kaszinóját.

 

A társaság Debrecenben és Nyíregyházán nyit kaszinót. Utóbbi városban, a Nyírpláza földszintjén egy 1500 négyzetméteres kaszinó nyitotta meg kapuit a mai napon. A négy élő játék lehetőségét nyújtó asztal mellett 240 darab pénznyerő automata és négy elektromos rulett asztalon tehetik próbára szerencséjüket a vendégek éjjel-nappal.

 

A kaszinó megnyitásával közel nyolcvan új munkahely jött létre, a foglalkoztatottak több mint nyolcvan százaléka munkanélküli volt - olvasható Szima Gábor közleményében a dvsc.hu-n.

 

A debreceni kaszinó is rohamléptekkel épül a Debrecen Plaza épületében, a volt CBA üzlet helyén. Megnyitására a tervek szerint október elején kerül sor, aztán szintén non-stop nyitva tartással üzemel majd, és ugyanazok a játék lehetőségek lesznek, mint a nyíregyházi kaszinóban.

 

A cégközlöny szerint az Onyx Casio Kft-t 2014. június 16-án jegyezték be 100 millió forintos törzstőkével. Szima Gábor mellett a társaság képviseletére még a fia, ifj.Szima Gábor jogosult, a tagok között pedig két társaság található. 40 millió forintos törzsbetéttel a DVSC Futballszervező Zrt. és a koncessziót elnyerő az Aranybónusz 2000 Kft. 60 millióval.

 

Utóbbi tavalyi éve egyébként meglehetősen gyengére sikeredett, hiszen a publikusan elérhető beszámoló szerint 0 forint nettó árbevétele volt, az adózott eredménye pedig 649 ezer forint veszteség lett. A cég egyébként 7,9 millió forintos saját tőkével rendelkezik. 

 

Az mfor.hu szerint a futballklub gazdálkodása az elmúlt években meglehetősen kedvezőtlenül alakult, hiszen a korábbi évek nyereséges működése a szerencsejáték-törvény 2012-es átalakítása óta veszteségessé változott. 2012-ben 300, tavaly pedig 383 milliós mínuszt termelt a debreceni fociklub. Azzal, hogy a klubot Szima a kaszinók kisebbségi tulajdonosává tette, biztosította, hogy osztalékfizetésben részesülhessen, ezzel juttatva friss forrásokhoz a Lokit, mely egyébként a hazai bajnokság meghatározó szereplője volt az elmúlt 10 évben, a költségvetése szempontjából mindössze az ötödik legnagyobb. 

 
Címkék: kaszinó,