Megálmodott számokkal nyerték meg a 121 milliárdot!

2016-05-21
Egy 70 éves, hétgyermekes New Jersey-i asszonyé és családjáé lett a Powerball lottó 429,6 millió dolláros jackpotja.

 

Egy New Jersey-i család – a 70 éves anya és hét felnőtt gyermeke – közösen dobta össze azt a 6 dollárt, amivel megnyerték a Powerball lottó idei legnagyobb jackpotját, 429,6 millió dollárt, azaz 121 milliárd forintot.

 

Az anya, Pearlie Mae Smith a napokban tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy „isteni sugallatra”, álmában választotta ki a vagyont érő számokat. A lelkipásztorként tevékenykedő asszony saját bevallása szerint ritkán játszik, azonban ezúttal úgy érezte, muszáj lottóznia ezekkel a számokkal, úgyhogy vett egy Powerball szelvényt a trentoni 7-Eleven boltban.

 

A család május 7-én tudta meg, hogy ők nyerték meg a jackpotot. A sajtótájékoztatón Ms. Smith lánya, Valerie Marie Arthur elmesélte, hogy egyik testvére, Marsha-Ann Rebecca Smith hívta fel a hírrel, amire ő csak úgy reagált: „Jól van Ann, abbahagyhatod a hülyéskedést, ne hívogass.” Csak akkor hitte el az egészet, miután beszélt édesanyjával, aki meggyőzte, hogy tényleg nyertek. 

 

 

Mivel nem az életjáradékot, hanem az egyösszegű nyeremény-kifizetést választották, 284 millió dolláron, úgy 80 milliárd forinton osztozhatnak – ez a Powerball történetének hetedik legnagyobb nyereménye.

 

„Nagy sokk volt, mikor megtudtuk, hogy mi nyertük meg a Powerball-t.” – vallotta be Ms. Arthur. „Még nagyobb sokk volt, mikor megtudtuk, hogy miénk az egyetlen telitalálatos szelvény.” Bevallotta, hogy a család nem játszik rendszeresen a lottón, csak akkor, ha a jackpot már nagyon magasra kúszik. Elmondása szerint a család közösen adta össze a szelvényre valót, és édesanyjukra bízták a szelvény megvásárlását, aki „isteni sugallatra”, álmában találta ki a számokat: 5, 25, 26, 44, 66 és 9.

 

„Olyan volt, mint egy isteni megerősítés – hiszen mindnyájunknak vannak olyan álmai, amiket meg szeretnék valósítani az életben, és hogy segítsünk a közösségnek, és egymásnak és a családnak – és most már telleni is fog rá.” mondta Ms. Arthur, aki a tavalyi évig egy börtönben dolgozott lelkipásztorként.

 

A család életmód tanácsadóval, jogásszal és pénzügyi tanácsadóval is konzultált, valamint beszélt korábbi jackpot nyertesekkel is, hogy segítsen nekik feldolgozni a történteket. Azt tervezik, hogy „a nyeremény 10 százalékát Isten szolgálatára ajánlják fel.” 

 
Miztán ez a közel 430 millió dolláros Powerball jackpot gazdára talált, jelenleg a másik nagy összamerikai lottójáték, a Mega Millions kínálja a világ legnagyobb jackpotját.