Magyarország - Írország: Egy újabb 'van, de minek' találkozó

2021-06-08
Barátságos, felkészülési meccsen fogadja a magyar válogatott az íreket, akik ezúttal nem vesznek részt az Eb-n. Van-e értelme a meccsnek? -mindenki döntse el magában...

Magyarország - Írország

Válogatott mérkőzés

 

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 2.5 alatt

Unibet odds: 1,44

Kezdés: 2021.06.08. 20:00

 

Régebben barátságos meccseknek nevezték ezeket a találkozókat, most már inkább a felkészülési mérkőzés kifejezés a divatos. Igen ám, de itt ki és mire készül fel. Az írek vélhetően semmire, hisz az Eb-ről ezúttal lecsúsztak. Maximum a nyaralásra készülnek fel, de az ír egy őszinte csapat, ugyanakkor nem annyira kreatív. Talán, mint a magyar.

Mi mire készülünk ezzel a találkozóval? Valószínűleg semmire. Ugye az MLSZ lekötötte a Ciprus elleni meccset, és lekötötte az írek elleni, de az Eb-n mi Európa krémjével találkozunk. Portugália, Franciaország és Németország jön, tehát ha már felkészülés, akkor egy Spanyolország, egy Anglia vagy akár egy Bulgária jöhetett volna szóba. Ott lehetett volna arra készülni, ami ránk vár. Ciprus ellen domináns volt a magyar csapat, talán ma az írek ellen is az lesz, de az Eb-n mi aligha fogunk dominálni. Szóval érdekes dolog ez, és biztos próbáltak az MLSZ-nél nívósabb ellenfelet leakasztani anno, csak hát ez nem annyira egyszerű, és főleg nem az most, amikor a vírushelyzet miatt semmit sem tudni előre.

Lényeg a lényeg, Magyarország-Írország, ahol megint azt várjuk, hogy nem várunk semmi. Az ír csapat kevésbé kreatív előre, de stabilabb, mint a ciprusi együttes. Jobbak a játékosok, erősebb bajnokságban edződnek, picit más stílust játszanak, szóval itt a gólt úgy kell majd keresni nagyítóval.

Írországnak a 2020-2021-es időszakban volt egy 9-meccses szériája, amikor is az említett 9 meccsből 8 találkozón nem lőtt gólt. Andorra ellen legutóbb vágott négyet az ír válogatott, de Andorra azért általában más kategória, még ha néha vannak felvillanásai.

A magyar csapat stabil, komolyabb ellenfelek is bizonyított, ráadásul mióta Rossi az edző, hátul még inkább stabil. Az íreknél most nem játszanak világsztárok, nincs Robbie Keane-féle klasszis befejező. A magyar válogatott pedig jobb, ha tartalékol a gólokkal, jó lenne egyet-egyet pöttyinteni a nagyoknak majd az Eb-n, és nem most ellőni az összes puskaport. A gyengébb kvalitású Ciprust sem szórtuk meg, szóval még egy jó kis gól nélküli remi is benne van a pakliban.

Címkék: sportfogadás, tipp,