Lottómilliárdosból gyári munkás

2013-07-15
Michael Carroll kitűnő példája annak, hogy hogyan NE viselkedjünk, ha megütjük a főnyereményt: 3 milliárdos nyereményét tíz év alatt elherdálta, és most egy futószalag mellett dolgozik.

 

Az addig kukásként dolgozó Carroll 2002-ben, 19 éves korában 9,7 millió fontot (3,2 milliárd forintot) nyert a lottón. A tinédzsernek már korábban is voltak zűrös ügyei, többször is meggyűlt a baja a hatóságokkal, nyereményét is egy bokájára csatolt rendőrségi nyomkövetővel vehette át. 

Az elkövetkező években saját bevallása szerint milliókat költött kokainra, italra, szerencsejátékokra és prostituáltakra. 4 millió fontot elajándékozgatott barátainak és családtagjainak, vett egy birtokot Norfolkban, és számos versenyautót. Többször is szerepelt a hírekben botrányos viselkedésével, folyamatosan terrorizálta a szomszédjait. 2004-ben öt hónapra leültették, mert nem vett részt a kokain birtoklásáért rá kiszabott kötelező elvonókúrán, 2006-ban pedig kilenc hónapot kapott rendbontásért. 

2010 februárjára minden pénze odalett, csődöt jelentett, munkanélküli segélyért folyamodott, majd öngyilkosságot kísérelt meg.  

 

A DailyMail legújabb hírei szerint korábbi, rock-sztárokat idéző életstílusát most hajhálóra és fehér overállra cserélte, és beállt a Walkers kekszgyár futószalagja mellé. „204 fontot kapok hetente a sütik csomagolásáért, és egyszerűen imádom ezt a munkát. Sokkal jobban megbecsülöm ezt a pénzt, mint bármilyen 9 millió fontos vagyont.” – nyilatkozta nemrégiben a szénné tetovált Carrooll. „Mindenem megvan, amire szükségem van, ez egy új kezdet számomra. Határozottan boldogabb vagyok, ismét visszatértem a realitásba.”

 

Most is lottózik, de azt mondja, ha nyerne, a rászorulókon segítene a pénzből. „Drogos gyerekeknek segítenék, és kivándorolnék Ausztráliába, vennék pár ingatlant, melyeket bérbe adnék, és az abból befolyó pénzből élnék.”

 
Foto: DailyMail