Leeds - Liverpool: A 'pool nem engedi BL-t

2021-04-19
A Liverpool pocsék szériája talán még időben ért véget, ha kitart a most meglévő forma, még beférhet a 'pool a top4-be.

Leeds - Liverpool

Premier League

 

Online sportfogadás tipp: Liverpool szögletei 5,5 felett

Unibet odds: 1.67

Kezdés: 2021.04.19. 21:00

 

Klopp csapata a BL-ben elvérzett a Real Madrid ellen, de az angol bajnokságban kiegyenesedett, és zsinórban három meccset nyert. Ez korábban nem volt hír, ám e három megnyert bajnoki előtt csak zakózott heteken át.

A Leeds Bielsával ismét egy jó idényt fut, a 10. helyen áll a United, és leginkább előre kell nézelődni, nem hátra. Kiesni nem fog a Leeds, lehet játszani görcs nélkül, ha kitart ez a forma, még egy hetedik-nyolcadik hely is kijöhet ebből az idényből.

Nem is lehet kérdés, hogy a Leeds és a Liverpool is nyerni akar. Legutóbbi meccsük 4-3-as Liverpool sikerrel ért véget, de akkor volt Gomez, van Dijk és Henderson, és eleve picit ütőképesebb volt a Vörösök csapata. A kapu felé küldött 22 lövésből csak hat talált kaput, viszont a hat kaput találó lövésből 4 góllá érett. A hatékonyságról tehát lehetne vitát kezdeményezni, mert a Liverpool híres arról, hogy a jobbnál is jobb helyzetet szeretne kialakítani, de ez ritkán sikerül.

A Bielsa-csapat nem ennyire bonyolult, viszont aki emlékszik a pár nappal ez előtt zajló Man. City - Leeds összecsapásra, az jól tudja, hogy a Leeds úgy nyert meccset, hogy kettőt lőtt mindössze. Két lövés, mindkettő kaput talált, mindkettő gól lett. Közben a City 29 kísérletből hozott össze egy gólt, ami akkor semmire sem volt elég.

A Liverpool is képes hasonló 'teljesítményre', de az biztosnak tűnik, hogy a vendég-csapat fog irányítani. Épp ezért most a szögletek felé indulnánk, hisz a 4-3-as 'őszi' meccsükön 9-0 volt a szögletarány a Liverpool javára, azon az említett City-Leeds meccsen pedig 9 szögletig jutott a City, és hármat rúgott a Leeds a sarokból.

Most is arra számítunk, hogy a Klopp-csapat fog dominálni, ott tölti az időt labdástól a Leeds kapuja környékén, aztán pattognak majd kifelé a labdák a blokkoló hazai védőkről, és jó sansz kínálkozik rá, hogy minimum hatszor az alapvonal fölött megy ki a labda a játéktérről. Valószínűleg lesz pár kapus által kitolt labda is. A Leeds legutóbbi hazai meccsén még a tökutolsó, már kiesett Sheffield United is eljutott 7 szögletig, jó sansz van rá, hogy a Liverpool is elvégezhet minimum hat cornert hétfő este.

Címkék: sportfogadás, tipp,