Jelentkezett a 15 milliárdért a lottónyertes

Egy mansfield-i házaspár, Gareth és Catherine Bull nyerte meg múlt héten az óriási, közel 15 milliárd forintos (41 millió fontos) EuroMillions lottó főnyereményt.

 

A szerencsés házaspár a Daily Telegraph-nak elmesélte, hogy meg kellett próbálniuk tudomást sem venni az elképesztő nagyságú nyereményről,  mivel focizni kellett vinniük  a gyerekeiket, majd este a barátaikat látták vendégül, éjszakára pedig náluk maradt a gyerekek pár barátja.

 

Angliában más a szokás, mint nálunk, ott általában nem titkolóznak a nyertesek, így a Bull házaspár is egy sajtótájékoztatón jelentette be, hogy ők az új fontmilliomosok. A sajtótájékoztató előtt boldogan mosolyogtak a fotósokra, és pózoltak nekik a mammut összegű csekkel.  Elárulták, hogy   9 illetve 10 éves fiaiknak még nem mondták el a nagy hírt, de megteszik, miután végeztek az iskolában.

 

 

A 40 éves, építési vállalkozóként dolgozó Mr Bull elmondta, hogy azért vette a lottószelvényt, hogy elüsse az időt egy esős napon, mivel nem tudta elkezdeni a munkát az építkezésen. 

Szokása szerint szombat reggel a tévében nézte meg az EuroMillions nyerőszámokat, és először az tudatosult benne, hogy a 2 LuckyStar-t eltalálta. 

 

A 35 éves Mrs Bull, aki az egészségbiztosítás területén dolgozik, elmesélte, hogy a férje  “Bejött a hálószobába, fal fehér volt, a szelvény remegett a kezében, és én azonnal tudtam hogy valami nincs rendben. Mikor megpróbálta elmondani, hogy szerinte nyertünk, azt hittem, csak ugrat. Épp a hajamat vasaltam, és mondtam neki, hogy ne szórakozzon.”

Elküldték a két gyereket, hogy készülődjenek a focimeccsükre, és közben felhívták a Camelot lottótársaságot, akik megerősítették, hogy valójában mennyit is ér a szelvényük.

 

Mrs Bull elmondta, hogy bár a nyerőszámokat bemutatták a tévében, az interneten is ellenőrizte azokat. “Teljesen össze voltam zavarodva, először azt gondoltam 4 ezer fontot nyertünk, aztán azt, hogy 40 ezret – de a nullák és a vesszők rossz helyen voltak, és nem értettem. Aztán azt gondoltuk 4 millió font lesz, de ez nem tűnt hihetőnek.”

 

„Minden iszonyú gyorsan történt szombat óta, nehéz lépést tartani az eseményekkel. Megvan az  álomotthonunk, amit mi magunk építettünk, és lehetetlen elképzelni, hogy mihez fogunk most kezdeni. Eddig csak egy pár embernek mondtuk el, tehát izgalmas lesz leülni a családdal, és elkezdeni terveket szőni a jövőre vonatkozóan.”

 

Mr Bull bevásárló listájának élén egy Manchester United bérlet áll, aztán egy Range Rover Sport terepjáró, egy villa és egy utazás a floridai DisneyWorld-be a gyerekekkel. Mrs Bull azt mondta, lehet, hogy nem változtatja meg a mindennapi életét, de szeretne egy új szőnyeget az emeletre, és szeretné, ha ezután rendszeresen el tudna menni a fodrászhoz.

Az első dolog, amit a nyeremény után vettek, egy iPad volt, amire egy ideje már spóroltak, de még nem volt idejük bekapcsolni.

Milliárdjaikból jótékonysági alapítványokat is támogatni szeretnének, különösen mellrák ellenes alapítványokat, mivel Mr. Bull édesanyja sikeresen felépült ebből a betegségből.

 

Arra a kérdésre, hogy mit gondolnak, a nyeremény megváltoztatja-e őket, Mrs Bull azt válaszolta: „Remélem nem.”

Azt remélik, hogy a nyeremény segítségével továbbra is egészségesek és boldogok lesznek.

 

Forrás: Telegraph.co.uk