Bónusztípusok

Az online kaszinó bónuszok világában kapkodja a fejét a kezdő játékos, hogy hol, hányféle típusú, milyen játékhoz kapcsolódó bónusz található.

Online kaszinók bónuszainak típusai

Ezek sokszor becsapósak. Lehet, hogy iszonyú soknak tűnik a 400%-os regisztrációs bónusz, de már nem annyira kecsegtető, ha tudjuk, hogy maximum 5 euró feltöltése esetén jár, és esetleg különböző „wagering requirement”-ek kapcsolódnak hozzá. Van, ahol nagy betűkkel hirdetik, hogy 3000 Eurót adnak, de  ha jobban megnézi az ember, ez többfajta bónuszból tevődik össze, és leginkább annak, aki már vagy 10 éve játékos az oldalon.:)


Mindig érdemes tehát az apró betűt elolvasni egy-egy kecsegtető ajánlatnál, és a többféle szempont szerinti összehasonlító táblázatokat átböngészni, hogy megtaláljuk a számunkra legkedvezőbb ajánlatot.

Nézzünk egy rövid összefoglalót a bónuszok világából.

Sticky Bonus

„Sticky”, vagyis ragadós bónusz :), de sajnos nem hozzánk, hanem az online fogadóirodához ragad. Jelen van a számlánkon, de kivenni nem tudjuk. Ilyen jellemzőkkel szokták illetni, hogy a játékosok biztosan megértsék a bónusz jellemzőit: 'for wagering only' azaz csak játékra/fogadásra, 'play bonuses'  vagy játékbónusz  'non cashable bonuses' azaz készpénzre nem váltható bónusz.

Kétféle típusa van:

  • Az „eltűnős”, ami az első nyereménykivétel alkalmával automatikusan eltűnik a belső számlánkról, és sajnos nem a bankszámlánkra megy.
  • A „lejárós” bónusz, ami értelemszerűen az előre megadott lejárat napján tűnik el a számláról.

Signup Bonus vagyis Regisztrációs bónusz

Arra jó, hogy az új játékos megismerkedjen az oldal sajátosságaival, „belelendüljön a játékba”. Általában nem elég persze regisztrálni, sok oldalnál a bónusz elérésének előfeltétele egy minimum kezdő összeg befizetése. Egy másik gyakori szabály a „wagering requirement” teljesítése, e fogalom mögött azt értjük, hogy hányszor kell megjátszani (és persze nem elveszíteni) azt a bizonyos bónuszt ahhoz, hogy pénz formájában kivehető legyen.Mindig érdemes átböngészni ezeket az apróbetűs feltételeket, hogy ne érjen minket csalódás.

Multiply Deposit Bonus

Bizonyos időszakon belül minden feltöltéshez, esetleg bizonyos napokon való feltöltéshez bónuszt ad. (pl. 27 héten át minden vasárnap)

No Deposit Bonus, vagy befizetés nélküli bónusz

Befizetés nélkül kapunk egy összeget a számlánkra, de legtöbbször maximum 60 percet kapunk felhasználni. Amit nyerünk, azt az ígéret szerint megtarthatjuk...

By Payment Method Bonus

Bizonyos fizetési módozatok választásakor adott bónusz. Az oldalak ezzel szeretnék új fizetési megoldások felé terelni a felhasználókat.

Refer A Friend Bonus vagy Barát ajánlásáért kapott bónusz

Csak a barát regisztrálása és első befizetésének megérkezése után íródik jóvá. Előfordul, hogy a barát is kap egy kisebb összeget.

High Roller Bonus

Magas összegű vagy gyakori befizetések után kapott bónusz, feltételek oldalanként válatoznak

Tournament Bonus vagy Bajnokság bónusz

Pl. pókernél szokás az oldal felhasználói között bajnokságot hirdetni, az ide benevezőket illeti ez a fajta bónusz

Loyalty Bonus vagy hűségbónusz

Megadott aktív időszak után kapják a játékosok.

Egyedi játékbónuszok

Csak bizonyos játékokra is ajánlhat bónuszokat egy-egy oldal, például csak a slot játékra, vagy blackjackre.