HiLo Switch kártyajáték szabályai

2013-03-19
Mindig van új a nap alatt az online kaszinók világában is. Ha már unalmas a rulett és a pénznyerő, egy új kártyajátékkal próbára tehetjük logikai képességünket is.

A HiLo Switch szabályai és elnevezése

A HiLo Switch egy olyan online kaszinó játék, melyet a Net Entertainment rövidítve (Net Ent) nevű cég fejlesztett ki. A játék a HiLo nevű kártyajáték továbbfejlesztett változata, melyet francia kártyával játsszanak, jokerek nélkül. A nevét írják még Hi-Lo Switch és Hi/Lo Switch-ként is. Az elnevezések ugyanazt a játékot takarják. Létezik az úgynevezett HiLo Switch Pro nevű változata is, a két játék között a különbség annyi, hogy a Pro változatban az osztás általában egy pakliból, a HiLo Switchben pedig három pakliból történik.

 

A lapok sorrendje:

A HiLo Switchben a lapok sorrendje a következő:

A;2;3;4;5;6;7;8,9,10;J;Q,K

A legkisebb lap az ász, a legnagyobb lap a király.

 

A játék lényege

A játék lényege, hogy a három kiosztott lapból, egyet kiválasztva megtippeljük, hogy a negyedikként kihúzott lap a választott lapnál nagyobb (Hi), vagy kisebb (Lo) lesz. Ha jól tippeltünk, akkor nyertünk, és a nyert összeg hozzáadódik a tétünkhöz, amit a következő körben újból feltehetünk, vagy kifizettethetünk. Ilyenkor a nyert összeg és az eredeti tétünk hozzáadódik az alaptőkénkhez. Ha rosszul tippeltünk, vagy a kihúzott lap a kiválasztott lapunkkal egyenlő értékű, akkor vesztettünk.

Ha a kiosztott három lap nem szimpatikus a számunkra, akkor kétszer lehetőségünk van a lapok cseréjére (Switch). Ilyenkor mind a három lap visszakerül a pakliba, és újrakeverés történik. Ha nyertünk és úgy döntünk, hogy a nyereményünket és az eredeti tétünket a következő körre is feltesszük, akkor minden harmadik ilyen győzelem után, egy további cserelehetőséget is kapunk.

Ha úgy döntünk, hogy a nyert összeget begyűjtjük, akkor a bónuszként kapott cserelehetőségeink elvesznek. A következő körben ismét két cserelehetőséggel indítunk. Ha az összes cserelehetőségünket kimerítettük, akkor mindenképpen fogadnunk kell.

Az egyes lapokra fogadás során a nyeremény értéke eltérő attól függően, hogy az adott fogadás mekkora kockázattal jár. Értelemszerűen, minél nagyobb a fogadás során a kockázat annál nagyobb a nyeremény is.

 

Nyerési esélyek

A legtöbb játékban hosszútávon a kaszinók előnyben vannak a játékossal szemben. Ha megfelelő stratégiát alkalmazunk, akkor a HiLo Switch esetén a kaszinó előnye csökken és a játék, ha csak rövidtávon is, de legyőzhető.

 

 

Bookmark and Share