Világsztárok legnagyobb kaszinó sikerei és bukásai

Mikor a sztárok kaszinóznak…

 

A szerencsejátékok nem csak azon emberek számára vonzóak, akik gazdagok akarnak lenni, hanem azok számára is, akik a pénzköltés izgalmas módját keresik. Egy biztos - több olyan dúsgazdag világsztárról is tudunk, akik imádják a szerencsejátékokat, és egyetlen éjszaka alatt képesek milliókat költeni eme passziójukra. Nézzük, kik ők..

 

Ben Affleck

Talán nem sokan tudják, de Ben Affleck szenvedélyes kaszinójátékos. 2004-ben még egy póker bajnokságot is megnyert, amivel 350.000 dollárt kaszált. A színész leginkább a pókert és a blackjack-et kedveli; legnagyobb vesztesége pedig 2001-ben volt, amikor 400.000 dollárt vesztett pókeren. 

Ekkor elhatározta, hogy részt vesz egy leszoktató programon, ami nem bizonyult túl sikeresnek, Affleck ugyanis hamarosan visszatért a kaszinókba, és úgy hírlik, még ittas állapotban is nagyobb összegeket tesz zsebre, mint más józanul. 

Azt pletykálják, hogy egyszer 60.000 dollárt kockáztatott blackjacken, amivel aztán 800.000 dollárt nyert. Ezen annyira fellelkesült, hogy a kaszinó egész személyzetét meghívta egy meglehetősen fényűző utazásra. 

Érdekes tény, hogy Affleck-et eltiltották a Las Vegas-i Hard Rock Casino blackjack asztalaitól, mert észrevették, hogy számolja a kártyákat.

 

Charlie Sheen

A Két pasi meg egy kicsi sztárja azon celebek egyike, akik valahogy mindig felhívják magukra a figyelmet – színészi kvalitásai helyett az utóbbi időkben inkább a botrányai kapcsán került a hírekbe. Az is kiderült, hogy Sheen-nek az alkohol és drogok mellett a szerencsejátékokkal kapcsolatban is komoly problémái vannak. Ex-neje válókeresetében azt állította, hogy a színész hetente úgy 200.000 dollárt hagy ott a kaszinókban – leginkább a pókert és a sportfogadást szereti. Legnagyobb vesztesége állítólag 1 millió dollár volt. 

 

Pamela Anderson

Mint kiderült, a Baywatch egykori üdvöskéje is szenvedélyes szerencsejátékos. Az ex Playboy nyuszi a nyerőgépek gombjait is szereti nyomogatni, de egyértelműen a póker a kedvenc játéka. A hírek szerint legnagyobb vesztesége az volt, mikor egyetlen éjszaka alatt 250.000 dollárt veszített pókeren egy Las Vegas-i kaszinóban. Állítólag nem ritka, hogy veszteségeit természetben fizeti vissza…

 

 

 

Tiger Woods

Tiger Woods az egyik leghíresebb és legjobb golfjátékos (volt?). A közelmúltban az is kiderült, hogy számos hírességhez hasonlóan, neki is problémái vannak a szerencsejátékokkal. Úgy hírlik, egyszer 25.000 dollárt veszített blackjacken. High roller játékosnak számít, 1 millió dolláros kerete van az MGM Las Vegas kaszinóban, ahol igen gyakran megfordul, általában gyönyörű nők társaságában. 

 

 

Toby Maguire

Toby Maguire-t legtöbben a Pókember Peter Parker-jeként ismerik. Ő is azon sztárok egyike, akik nem vetik meg a szerencsejátékokat, és egy-egy este alatt állítólag rendszeresen nyer 50 ezer dollárokat, főleg pókeren.

Maguire – aki a profi játékostól, Daniel Negreanutól tanult meg játszani - profi pókerbajnokságokon is részt szokott venni, és eddig állítólag több mint 10 millió dollárt nyert ezzel a játékkal.

2011-ben vádat emeltek ellene, mert milliós nagyságrendű, illegális pókerjátszmában vett részt, ahol 300 ezer dollárt (úgy 78.4 millió forintot) nyert egy fedezeti alap befektetőtől, Bradley Ruderman-tól, aki jelenleg is börtönben van piramisjáték miatt.

 

 

Michael Jordan

Minden idők egyik leghíresebb és legnagyszerűbb kosarasa nem túl sikeres szerencsejátékos is egyben. Jordan állítólag nem egyszer-nem kétszer 100-250 ezer dollárokat kockáztat. Eddigi legnagyobb vesztesége 5 millió dollár volt, és saját bevallása szerint évente átlagosan több mint 1,25 millió dollárt költ szerencsejátékokra.

 

 

50 Cent

A világhírű rapper nagy sportfogadó, és gyakran megfordul a kaszinókban is. Meglehetősen gyakran posztolgat a közösségi médiában a nyereményeiről. Emlékezetes, hogy 1 millió dollárt nyert egy bokszmérkőzésen, és 500 ezret egy NFC meccsen.

 

 

Ashton Kutcher

Aston Kutcher is imád nagy összegekben fogadni. 2013-ban hozta nyilvánosságra, hogy ő volt a frontembere az egyik legnagyobb amerikai sportfogadási szindikátusnak. Kiderült, hogy a szindikátus nevében a színész rendszeresen fogadott főiskolai labdarúgó meccsekre, mellyel havonta több mint 750 ezer dollárt kerestek. „Az elképzelés az volt, hogy az emberek azt gondolják majd, hogy én vagyok az ütődött, gazdag színész, aki imádja a focit.” vallotta be Kutcher egy interjúban. Érdekes módon, nem indult nyomozás ellene illegális fogadóláncban való részvétel miatt…

 

 

Michael Phelps

A minden idők egyik legsikeresebb sportolójaként emlegetett úszó sok-sok órát tölt el különböző kaszinókban. Rengeteg pénzt veszített pókeren, és egyszer le is tartóztatták, miután 8 órán keresztül játszott egy kaszinóban, majd erőteljes alkoholos befolyásoltság alatt autóba ült.

 

 

Sean Connery

Connery – akik sokak szerint a legislegjobb James Bond volt – 1963-ban betért egy olasz kaszinóba, és elkezdett rulettezni. A 17-re tett, és vesztett. Aztán még egyszer próbát tett, és megint vesztett. Connery azonban nem adta fel, újra és újra a 17-re tett, 50.000:1-hez oddsszal. Connery végül nagyjából 17 millió lírát, azaz 225 ezer dollárt nyert.

Manapság a 17-et szerencsés számnak tartják. Ha megkérdeznek egy krupiét, hogy melyik számra tesznek leggyakrabban a játékosok, valószínű azt fogja mondani, hogy a 17-re.

 
 
Címkék: kaszinó, sportfogadás,