Vigyázat! Ne posztoljuk ki, ha nyerünk!

2013-09-11
Sokan szeretnek eldicsekedni fogadási nyereményeikkel, ám nem mindegy, hogy kinek teszik, a közösségi oldalakon pedig egyenesen veszélyes. Múlt héten majdnem tragédia lett a következmény.

 

Súlyos szúrt és vágott sérüléseket szenvedett még a múlt hétfőn egy zalaegerszegi vállalkozó, akit lakásán egy késes támadó sebesített meg. Az elkövetőt fél óra alatt elfogták - közölte hétfői sajtótájékoztatóján Zalaegerszeg rendőrkapitánya. A férfi vélhetően a közösségi oldalakon kiposztolt sportfogadási nyereményei miatt lett támadás áldozata.

 

Farkas Tibor elmondta, a lakásán kereste fel a vállalkozót a 22 éves támadó, aki késsel követelt pénzt. Mivel nem kapott, dulakodni kezdtek. Áldozata eközben súlyos szúrt és vágott sérüléseket szenvedett, majd a lakásából csak az erkélyen át mert kimenekülni.

A támadót kutyás járőr segítségével fél órán belül, a tetthely közelében elfogták - közölte a rendőrkapitány.

Szűcs Ádám rendőr törzsőrmester - aki Prima nevű kutyájával szintén részt vett a sajtótájékoztatón - azt mondta, a támadás helyszínéhez közel járőrözött kutyájával, amikor egy félreeső, bokros területen mocorgásra lett figyelmes. Igazoltatni akarta a véres ruhában bujkáló férfit, aki azonban támadólag lépett fel. A kutya elhárította a támadást a szájkosarával a férfi mellkasára mért ütéssel.

Farkas Tibor hozzátette, a felfegyverkezve elkövetett rablásnak minősülő eset nem az első ügye a 22 éves gyanúsítottnak. Jelenleg is folyik ellene eljárás Celldömölkön orgazdaság miatt, Zalaegerszegen pedig betöréses lopás kapcsán körözték.

A rendőrkapitány az MTI kérdésére arról is szólt, hogy a gyanúsított futólag ismerte áldozatát, akihez azért csengetett be, mert sejtette, hogy nagyobb mennyiségű készpénz lehet nála. Az esetről pedig mostanáig azért nem számoltak be, mert a sértett súlyos állapota miatt a meghallgatás és a szembesítés elhúzódott.

Az MTI más forrásból úgy tudja, a támadás áldozata egy albán állampolgárságú, Zalaegerszegen tevékenykedő vállalkozó. Valószínűleg azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egy közösségi oldalon rendszeresen közölte, sportfogadási játékokon esetenként százezres nagyságrendű nyereményekhez jutott.

 

Forrás: MTI/Fortunaweb