Vett egy sorsjegyet az unokaöccsének, most követeli a nyeremény harmadát

2020-12-22
Igencsak megosztotta a netes közvéleményt annak a nőnek a története, aki igényt tart a nyeremény felére, melyet unokaöccse a tőle kapott ajándékszelvénnyel nyert.

 

A nagynéni a Redditen osztotta meg történetét, remélve, hogy megértő virtuális fülekre talál, de nem egészen így történt. Elmondása szerint nagyon nehéz időket él meg, alig van mit ennie a számlái kifizetése után. „Nagyon kemény ez az év számomra, elküldtek a munkahelyemről, és munkanélkülire sem vagyok jogosult.” – írja

 

Unokaöccse születésnapjára sem tudott túl nagy ajándékot venni, így néhány sorsjegyet adott neki. Legnagyobb meglepetésére a srác komoly összeget nyert az egyikkel. „A másodikkal ötszámjegyű összeget nyert. Sorsfordító nyereményt.” – írja a bejegyezésben. Persze örült unokaöccse szerencséjének, de elmondása szerint a nővére és annak férje „elég jól ének”. „Unokaöcsémnek teljes ösztöndíja van, mindene megvan, amit szeretne.” 

 

Miután megtudta, hogy nyert, nagynéni felvette a kapcsolatot a nővérével, és megkérdezte, hogy unokaöccse neki adná-e legalább a nyeremény harmadát.  “Megkérdezte, hogy komolyan gondolom-e. Azt válaszoltam, hogy szerintem nagyon nagylelkű vagyok, mert valójában az egészre szükségem lenne. Lényegében rám csapta a telefont. Küldtem egy sms-t az unokaöcsémnek, de szerintem blokkolta az üzeneteimet.” – állítja a nagynéni.

 

„A helyzet az, hogy nekem szükségem van erre a pénzre. Ettől függ, hogy lesz-e mit ennem, vagy sem. Neki nincs rá szüksége. Most én vagyok a seggfej, mert azt gondolom, hogy illene megosztania velem a nyereményt, amit a tőlem kapott ajándékkal nyert?” – kérdezi a fórum olvasóitól.

 

Bejegyzésére több száz komment érkezett, néhányan megértették az álláspontját, mások megbélyegezték, és érthetetlennek találták, hogy hogyan is merült fel az ötlet benne, hogy igényt tartson a nyeremény egy részére vagy egészére. „Ne adj sorsjegyet ajándékba, ha nem akarsz lemondani a lehetséges nyereményről.” – írta az egyik kommentelő. “Ha 50 dollárt adtál volna a születésnapjára, és abból ő egy lottószelvényt vett volna magának, akkor is elvárnád, hogy osztozzon veled a nyereményen?” – kérdezte egy másik. 

 

 Online sorsjegyek a Lottoland kínálatában

 

Címkék: lottónyertes, sorsjegy,