Ukrajnának ajánlja fel nyereménye egy részét a lottónyertes

2022-09-09
A kanadai lottó nyertese Ukrajna újjáépítésére fordítja 70 millió dolláros nyereménye egy részét

 

Marcel Lussier kanadai nyugdíjas nyerte meg a Lotto Max elnevezésű játék júniusi, 70 millió dolláros főnyereményét, és a pénz egy részét Ukrajna háború utáni újjáépítésére ajánlja fel. A férfi a bevétel egy további részét az autista gyerekeket segítő projektek támogatására kívánja felajánlani.

 

A környezetmérnökként dolgozó férfinak van már pár elképzelése, hogy a jótékonykodáson kívül mire költi majd újdonsült vagyonát. A szerencsés és nagylelkű férfi azt tervezi, hogy egy hajóútra is elutazik feleségével. Elmondása szerint a nyaralást többször is tervezték, de a koronavírus-járvány miatt végül minden alkalommal lemondták.

 

 

Lussiernek már a szelvény megvásárlását követően volt egy furcsa érzése, aztán mikor a sorsolást követő reggel megnézte az interneten a számokat, már multimilliomos volt. Nyugodt tudott maradni: szólt a feleségének, majd aláírta a szelvényt és elrejtették egy jó helyre. „Ugyanolyan normális nap volt, mint bármelyik másik. Semmi stressz.” – nyilatkozta a szerencsés férfi.

 

Néhány nappal később elment a lottótársaság központjába, és átvette a nyereményét. Lusier elmondta, hogy korábban ugyanabban az épületben dolgozott, ahol a lottótársaság megtette a nyereményéről való bejelentést, úgyhogy jól ismerte a helyet.

130 millió eurós (51 milliárd forintos) EuroMillions Szupersorsolás pénteken!