Ukrajna - Olaszország: Manzano színesítheti a leverkuseni estét

2023-11-20
Három igazán ki-ki meccs maradt a selejtező sorozatban, a legnívósabb talán az ukrán-olasz összecsapás. Az olaszoknak az Eb-főtáblához jó az iksz is, Ukrajnának csak a győzelem jelent automatikus Eb-részvételt.

Ukrajna - Olaszország

Eb-selejtező

 

Online sportfogadás tipp: Büntetőlapok száma 5,5 felett

Unibet odds: 1.98

Kezdés: 2023.11.20. 20:45

 

A C csoportban Anglia páholyból nézi, ahogy az utolsó körben két fő riválisa egymással meccsel, és dönti el a továbbjutást. A meccset Leverkusenben, a BayArénában rendezik, a találkozó játékvezetője a rutinos J. G. Manzano lesz.

A helyzete az olasz csapatnak jobb, mivel a talján együttesnek az iksz is elég, hogy a 2. helyet megtartsák. Az ukránoknak nyerniük kell, hogy megelőzzék az olaszokat, és pótselejtezőre küldjék őket.

A két együttes olaszországi meccsén Frattesi a 29. percben már a 2. gólját lőtte, ám a félidő vége előtt még Yarmolenko is hozzászólt, így 2-1-gyel mentek a szünetre. Viszont az összes puskaport ellőtték a csapatok, mert a vége is 2-1 lett, örültek az olaszok. Azon a találkozón az olaszok mindössze 5-ször szabálytalankodtak, az ukránok viszont 14-szer, amire a szintén spanyol Hernandez Hernandez 4 sárga lapot is kiosztott.

Ezen a mostani találkozón azért nagyon valószínű, hogy a taljánok is színesebb focit játszanak majd, ami a lapokat illeti. Manzano fura figura, nem igazán lehet nála tudni, aznap épp melyik énjét mutatja. Ugye ő képes a végletekre, legutóbb épp a sevillai derbit vezette, ahol mindössze 2 lap került elő. Szinte hihetetlen.

Viszont előző nemzeti csapatoknak fújt találkozóján (Ausztria-Belgium) 9 sárga lap mellett a piros is előkerült. Egyik sem durva csapat, mégis jól megszórta mind az osztrákokat, mind a belgákat.

Manzano vezette a Montenegro-Magyarország meccset is, hat sárgát szórt szét 4-2 arányban. Ha azt nézzük, hogy ennek az ukrán-olasz meccsnek mekkora a tétje, akkor inkább az over felé hajlunk a lapokat illetően. Benne van egy igen óvatos első félidő, ahol nem akar kockáztatni egyik fél sem az elején. Viszont a 2. játékrészben az ukránoknak menni kell előre, és akkor beindulhat a lapeső is. Lehet duma, lehet kakaskodás, szinte fix, hogy lesz lap időhúzásért. Bármi az állás, az egyik csapatnak lesz oka az időt csalni. A meccs végén lőtt gól után valaki akár a mezt is letépheti magáról egy sárga lapért. Fontos tudni, hogy az Eb-főtábla első meccsét csak akkor kell kihagynia valakinek, ha ezen a találkozón piros lapot kap. Sárgák törlődnek az Eb előtt, így simán lehet akár taktikai foultot elkövetni a végén, időt húzni, szóval belefér.

Megkockáztatjuk, hogy Manzano most használja a lapjait, ellentétben a sevillai derbivel. Meg hiába volt az derbi, közel sem volt benne akkora feszültség. Itt most lehet, annak ellenére, hogy semleges helyszínen küzdenek. Ettől a tét még óriási!

Címkék: sportfogadás, tipp,