Ukrajna-Ausztria: Fair play vagy józan ész?!

2021-06-21
Érdekes kis meccs lesz az ukrán-osztrák, hisz egy döntetlennel kéz a kézben továbblépnek. Vajon hogy gondolkodnak a csapatok? Van-e kis megbeszélés a háttérben a felek között?

Ukrajna - Ausztria

Foci-Eb

 

Online sportfogadás tipp:  Döntetlen

Unibet odds: 2.00

Kezdés: 2021.06.21. 18:00

 

A C-jelű csoportban sok minden eldőlt az első két körben. Eldőlt, hogy Észak-Macedónia kiesik. Az is eldőlt, hogy a holland válogatott két meccs után fixen csoportelső. Ezek tények.

Szintén tény, hogy ha az ukrán és az osztrák csapat döntetlent játszik, akkor kéz a kézben továbblép.

Tegyük fel, hogy ikszelnek, akkor Ukrajna lesz a második a csoportban. Ez esetben Londonban játszanak egyet az olaszokkal a nyolcaddöntőben. Az olasz csapat eddig elképesztő, viszont mindhárom meccsét Rómában játszotta, ki tudja, a Wembley-ben mi lenne a helyzet. Az osztrák együttes 3. lenne nullás gólkülönbséggel, ez pedig szintén elég lenne a továbbjutáshoz. Az osztrákok így csoporteslőt kapnának a nyolc között, az E vagy F csoport győztesét, melyeknek kiléte kérdéses, de lehet a spanyol, a német a portugál vagy francia csapat is. Szóval nagyon küzdeni sincs miért az osztrák-horvát meccsen, hogy könnyebb ágra kerüljön mondjuk a 2. helyen továbblépő.

Sértené a fair play-t, de észszerű döntés lenne, ha az ukrán-osztrák meccs nem a pályán dőlne el. Tegyük fel, a háttérben kis megbeszélés folyik a két szövetség között... Mindkét csapatnak továbbjutást ér az iksz, és ha már továbblépnek, onnantól bármi lehet. Ahogy mi elértünk egy döntetlent a franciák ellen, ahogy a svédek kibekkelték a spanyolok ellen, simán ki lehet ejteni a 8 között 'nagy' csapatot is.

Simán benne van, hogy mindkét edző pályára küldi a B csapatát, ők pedig tudják a dolgukat, és játszanak egy senkinek sem fájó döntetlent. Az, hogy mondjuk 0-0-ra lehozzák egy-két alibi lövéssel, vagy játszanak egy jó 2-2-őt, az már részletkérdés.

A mi tippünk, hogy a fair play ezúttal a háttérbe szorul. De talán annyira nem is, mert az észak-macedónok már nem léphetnek tovább. Aztán ha belemegy e-két csapat egy nyílt meccsbe, és az egyik gólokkal veri a másikat, akkor ott a vesztes fél továbbjutása elúszik. A mi tippünk, hogy bármilyen módon, de e meccsnek a vége döntetlen lesz.

Címkék: sportfogadás, tipp,