UFC 249: Ha törik-ha szakad, Nurmagomedov és Ferguson összecsap

2020-03-24
Ha van a UFC-ben elátkozott párosítás, akkor a Nurmagomedov-Ferguson párharc biztosan az. Eddig négyszer volt tervben, mind a négyszer elmaradt. Április 18-án elvileg New York-ban összecsaptak volna, de a Covid-19 terjedése miatt a 'találkozó' ismét veszélybe került.

UFC 249: Dana White szerint lesz gála!

Friss hír, hogy Dana White, a UFC első számú embere szerint, ha törik-ha szakad, most összecsap az octagonban Khabib Nurmagomedov és Tony Ferguson.

Ezt a meccset korábban már négyszer akarták összehozni, négyszer volt kihirdetve különböző gálákra, de valamilyen oknál fogva rendre elmaradt. Nincs még egy ilyen párosítás a UFC-ben, és milyen forgatókönyvet ír az élet, most is kétséges, össze tud-e csapni a két fighter. Ez lenne az ötödik alkalom, hogy tervezve van, és nem jön össze.

Ezúttal a Covid-19 húzhatja keresztül a számításokat, hisz ezt a gálát Brooklynba tervezte a UFC, de a város nem adott engedélyt, hogy tető alá hozzák. Így Dana White elvileg helyszínt keres(ett), és azt mondta, talált is. Elmondása szerint 99.9%-ra fix a helyszín, csak amíg a 99.9 %-ból nem lesz 100%, addig nem árulja el.

Tippelgetni meg találgatni viszont lehet, és azért nagyot nem tévedünk, ha azt mondjuk: Oroszország

Egy kezünkön meg tudjuk számolni, hol rendeznek napjainkban sporteseményeket. A legvalószínűbb helyszín pedig egyértelműen Oroszország, őszintén szólva más ország fel sem merül, legalábbis bennünk. Andrade miatt talán még Brazília, de a main cardon ott van Khabib mellett például az Ankalaev-Cutelaba meccs, és Islam Makhachev is belép a ketrecbe, így azért egész jó rá a sansz, hogy ha lesz gála, orosz földön lesz. Vagy egy haján, nemzetközi vizeken...

A UFC 249 tehát tető alá kerül, és ha White-nak hihetünk, ezúttal tényleg összecsap Nurmagomedov és Ferguson. Persze április 18 még odébb van, addig még sok minden közbejöhet. Akár sérülés, akár földrengés, vagy tényleg bármi.

Íme, a main card meccsei, és az Unibet odds-ai, ha valóban megrendezésre kerül a gála:

  • Jeremy Stephens - Calvin Kattar (1,44 - 2,75)
  • Islam Makhachev - Alexander Hernandez
  • Ion Cutelaba - Magomed Ankalaev
  • Jessica Andrade - Rose Namajunas (2,42 - 1,55)
  • Khabib Nurmagomedov - Tony Ferguson (1,37 - 3.00)

Ha lesz gála, az nézők nélkül is ütős lesz. Ezt ugyanis White már kijelentette, hogy a helyszínen nézők nélküli eseményt tervez, de ez sem ért minket meglepetésként. Khabib és Ferguson mellett például ismét összecsap Cutelaba és Ankalaev, pedig ők február 29-én is találkoztak, de Kevin MacDonald mérkőzésvezető túl korán állította le a meccset. Cutelaba így megkapta a lehetőséget, hogy ismét megmérkőzzön Ankalaevvel, de a Rose Namajunas - Jessica Andrade meccs sem tűnik épp rossznak.

Címkék: sportfogadás, tipp,