Tőzsdei bevezetést fontolgat a Lottoland

2021-04-07
A This Is Money pénzügyi portál értesülése szerint a Lottoland online szerencsejáték vállalat 1 milliárd angol font értékben tervezi a tőzsdei bevezetést.

 

A 2013-ban David Von Rosen német vállalkozó által alapított cég a Peel Hunt befektetési bankkal dolgozik egy potenciális londoni tőzsdei bevezetésen. A társaság emellett mérlegeli az egyesülést egy speciális célú felvásárló céggel (SPAC), hogy nyilvános tőzsdei jegyzékbe kerüljön.

 

A Lottoland 2016-ban indult az Egyesült Királyságban, a Legyen Ön is Milliomos brit kiadásának egykori műsorvezetőjének Chris Tarrantnak a közreműködésével. A cég jelenleg Európa egyik leggyorsabban növekvő start-up vállalkozása. A portál egyfajta speciális online lottózóként üzemel, ahol az ügyfelek azonban nem lottószelvényeket vásárolhatnak, hanem tulajdonképpen online fogadásokat tehetnek meg az általuk választott lottójáték nyerőszámaira.

 

A nyereményeket a társaság saját forrásaiból vagy olyan biztosítók által fizeti ki, mint például a londoni Lloyd's. A Lottoland 2018-ban azzal került világszerte a címlapokra, hogy kifizette a valaha volt legnagyobb online szerencsejáték nyereményt, mikor 90 millió eurót fizetett ki egy berlini ügyfélnek.

 

Március elején a Lottoland bejelentette, hogy elnyerte az ISO 27001 tanúsítványt, Nigel Birrell vezérigazgató pedig azt mondta: „Nagyon örülünk, hogy elnyertük az ISO 27001 tanúsítványt. Ez is azt mutatja, hogy mennyire komolyan vesszük elkötelezettségünket és befektetésünket a képzés, a folyamatok és a rendszerek iránt, hogy garantáljuk valamennyi adat biztonságos kezelését.