Tovább szigorodik a spanyol szerencsejáték jogszabály

2022-05-02
A reformok élén Madrid autonóm közössége áll

 

A madridi kormány 300 méteres minimális távolságot határozott meg a szerencsejáték-vállalkozások között, amely az új engedélyek jóváhagyására vonatkozik. Az előző év december 31-én már meglévő engedélyeknél nem lehet 1%-nál több új engedélyt kiadni a következő évben.

 

Az új intézkedések emellett különleges védelmi övezeteket hoznak létre az oktatási központoktól 100 méternél kevesebbre lévő ingatlanok esetén, beleértve az iskolákat és a képzési létesítményeket. Az egyik rendelkezés megköveteli továbbá, hogy a szerencsejáték létesítmények erősítsék meg a beléptetési ellenőrzést.

 

A jövőben településenként legfeljebb egy engedély adható ki. Ez alól Madrid városa a kivétel – itt évente legfeljebb két új engedélyt engedélyeznek.

 

A szerencsejáték-létesítmények és tulajdonosaik nem nyújthatnak hitelt és kölcsönt, illetve nem ajánlhatnak el készpénzt vagy egyéb pénzügyi segítséget ügyfeleiknek. A korlátozással a fogyasztók védelmét kívánják szolgálni, mivel ez állítólag csökkenti az impulzív szerencsejáték lehetőségét.

 

Madridban eddig is szigorú szerencsejáték-törvények szerint működött, és a közelmúltban további változtatásokat vezettek be. Az autonóm közösség szerencsejáték- és fogadóhelyszíneinek nyitva tartása a legszigorúbb az országban. 2019 vége óta a regionális kormány felfüggesztette az új létesítmények megnyitását.

 

Madridban körülbelül 700 engedélyezett szerencsejáték-létesítmény van, köztük 32 bingóterem és négy kaszinó. Az ágazat legtöbb vállalkozása Madrid belvárosában található.

 
Címkék: jogi háttér, kaszinó,