Tokió2020: A labdarúgók hamarabb kezdenek

2021-07-21
Bár a hivatalos megnyitó ünnepségre még várni kell, a labdarúgók ezúttal is hamarabb kezdik az olimpiát. Szerdán a hölgyek, aztán csütörtökön a férfiak is játszanak egy-egy kört még a megnyitó előtt.

Zambia - Hollandia

Olimpia, Női labdarúgás, csoportmeccs

 

Online sportfogadás tipp:  Hollandia 3,5 gól felett

Unibet odds: 1.57

Kezdés: 2021.07.21. 13:00

 

Ha megnézzük a női foci torna válogatottjait, egyből felkapjuk a fejünk, amikor Zambiához érünk. Talán még Chile az, amely kakukktojásnak tűnik, hisz Dél-Amerikából azért mondjuk Kolumbia erősebb, de így jött ki a lépés.

Ha női foci, Afrikából sem először Zambiát említjük, sokkal inkább Nigériát, Kamerunt, Dél-Afrikát, Ghánát, ...-viszont mégis Zambia kvalifikálta magát. Érdekesség, hogy az afrikai kvalifikációs torna első két köréből Zambia játék nélkül jutott tovább, Angola és Zimbabwe is visszalépett. Pedig azok a csapatok is izzasztották volna Zambiát, de a 2020-as egy elég zaklatott év volt. Zambia tehát az első két körben nem is játszott, mégis továbblépett. Aztán a 3. rosta Botswana volt, szintén nagy mák, mert Botswana mindenről híres, csak nem a női focijáról. Egy 1-0-ás és egy 2-0-ás győzelem után az elődöntőben jött Kenya, szintén nem a női fociban erős ország. Kenya összesítésben 3-2-vel esett ki, és akkor jött a döntő párharc, ahol Zambia idegenben lőtt több góllal jutott tovább.

Hihetetlen eredmény Zambiától, ez a válogatott még olimpián ne járt, vb-n nem járt, saját kontinensén az Afrika Kupán is maximum negyeddöntőig jutott, azaz a top8-ig. Pedig arrafelé azért kevés országban van komolyabb szintű női foci...

Ehhez képest jutott ki Zambia, ahol a játékosok zöme otthon kergeti a bőrt, mindössze 4 légiós van a keretben, de ők sem sztárcsapatokban játszanak. Ezzel szemben Hollandia bivalyerős csapat, simán éremesélyes. Az előző vb-n a holland csapat a döntőig jutott, ahol USA elverte 2-0-ra, de ebből is látszik, hogy Mertensék minőséget képviselnek. Amíg Hollandia a világranglistán a 4. helyen áll, addig Zambia a 104. helyen... Hatalmas a különbség, és a hölgyeknél ez még nagyobb gap, hisz a női fociban azért kevesebb a jó csapat, mint a férfiaknál.

A tippünk egyértelmű, Hollandia magabiztosan nyer. Az unibeten a Hollandia góljai 3,5 felett opció 1.57-ért egy olyan tipp, aminek mi bizalmat szavazunk. Fizikálisan is nagyon jó a holland csapat, taktikailag pedig összehasonlíthatatlan a két együttes. Zambia a kvali során elkapta a 'zöldhullámot', de ez itt már más szint.

Fontos tudni, hogy az olimpián ha két csapat azonos pontszámmal végez, akkor nem az egymás elleni eredmény rangsorol, hanem a gólkülönbség. Emiatt is Hollandia nem fogja kímélni Zambiát, érdemes nagy különbséggel nyerni, mert a továbbjutásról is dönthet. Nagyon nem mindegy, hogy melyik csapat mennyit lő Zambiának, mert az valószínű, hogy a narancs-mezesek után Brazília és Kína is legyőzi afrikai ellenfelét.

Címkék: sportfogadás, tipp,