Tokió2020: Zambia megint megcsinálja a showműsort?

2021-07-22
Zambia először jutott ki nagy tornára, olimpiára vagy vb-re, és bizony egyből emlékezetes meccset játszott. 10-3-ra kapott ki, sokkal inkább vízilabdás eredmény, mint amit fociban megszoktunk.

Kína - Zambia

Olimpia - Női labdarúgás

 

Online sportfogadás tipp:  Gólok száma 4,5 felett

Unibet odds: 2.30

Kezdés: 2021.07.24. 10:00

 

Zambia bemutatkozása emlékezetesre sikeredett, és aki megnézte a Zambia-Hollandia meccset, az tuti jól szórakozott. Nagyon bántuk, hogy csak 2*45 percig tartott a meccs, ebből megnéztünk volna még pár félidőt. Hozott 13 gólt a meccs, de aki látta az tudja, hogy még volt minimum 5 ajtó ablak ziccer, Zambia a 3 gólja mellett kapufát is lőtt, szóval olyan volt az a meccs, mint egy összefoglaló.

Zambia a védekezést nagyon feltolta, ami nem megszokott olyan meccsen, amikor egy gyengébb csapat egy erősebbel játszik. Ilyen találkozókon a 'gyenge' csapat általában saját kapuja elé húzódik, és bekkel, bekkel, bekkel, nem hagy területet a kapu és a védelem között. Zambia hagyott, nem is keveset, amit a holland támadók kihasználtak. Lőttek 10 gólt Martensék, pedig nem lehet azt mondani, hogy 100%-on pörögtek. Élvezték a meccset, és élvezte Zambia is. Ők is lőttek három gólt, ellentámadásaik rendre veszélyesek voltak.

Zambia igazi közönségszórakoztató focit produkált, és bízzunk benne, hogy a felfogásán nem változtat. Ami Kínát illeti, számukra a Brazília elleni 5-0 az óriási pofon. Az egy ikszes meccsnek tűnt, Martáék viszont 5-0-lel elintézték Kínát. Az ázsiai csapatnak így nem maradt más esélye a továbbjutásra, mint megverni Zambiát és Hollandiát. Előbbi tűnik könnyebb feladatnak. Zambia védelme tényleg elég kesze-kusza volt, és ha megint annyira feltolják a védekezést, akkor Kína is egymás után gurítja majd a gólokat. Ha 10-et nem is, vagy 5-öt lőhet Kína.

Kínának nincs is más esélye, ráadásul Zambiát nagyon meg kéne vernie, mivel az Olimpián a továbbjutásról azonos pontszám esetében a gólkülönbség dönt. Brazília-Kína-Hollandia trióját tekintve pedig előfordulhat körbeverés, így alkalomadtán azon múlik minden, melyikük milyen arányban verte Zambiát.

Kína pedig annál sokkal jobb csapat, mint a 0-5 mutatja. Zambia ellen Wangék is lőhetik a gólokat egymás után, és azt Bangáék is megmutatták, hogy képesek gólt, gólokat szerezni. A tippünk épp ezért a 4,5 gól felett opció, hisz Kínának a szűk siker nem igazán elég, mivel a gólkülönbségük most -5-ös, míg a braziloké már +5-ös, a holland válogatotté pedig +7-es. Kínának tehát elviekben nem csak nyerni kéne, hanem a gólkülönbségét pozitívba tornázni. Zambia ellen lehet gólt lőni, de ha nagyon offenzívé válik Kína, az afrikai lányok Kínát is megkontrázhatják párszor.

Azt pedig nem győzzük hangsúlyozni, hogy Hollandia úgy nyert 10-3-ra, hogy nem igazán feszült meg, és a zambiai kapusnak jópár ziccer védése is volt. Hollandia, ha picit pontosabb, koncentráltabb, simán 15-öt is lőhetett volna.

Címkék: sportfogadás, tipp,