Tokió 2020: Bajban az USA első számú kihívója

2021-08-01
A női kosárlabda tornán USA első számú kihívója volt a torna előtt az ausztrál csapat. Igen ám, de úgy alakult, hogy az utolsó kör előtt még Mitchellék továbbjutása is erősen kérdéses.

Ausztrália - Puerto Rico

Női kosárlabda - Tokio 3. csoportkör

 

Online sportfogadás tipp:  Ausztrália -30 pont

Unibet odds: 1,41

Kezdés: 2021.08.02. 14:00

 

 

Ausztrália női kosárcsapata számára igazi horrorfilm eddig az olimpia. Sőt már az olimpia kezdete előtti napok sem voltak az igaziak, Cambage botránya miatt az ausztrálok első számú centere ki is került a keretből, ez pedig az egységnek nem tett jót. A játéknak sem, hisz rengeteg támadás épül rá, meg aki ismeri őt, az tudja, hogy mekkora játékos ő a szónak mindenféle értelmében, csak hát fejben nem túl erős...

Aztán jött az első meccs, jó első félidő után pocsék második a belgák ellen. Főleg a záró negyed volt ciki, sikerült 29-13 arányban kikapni, így a pontkülönbség is jócskán lement mínuszba. Jött a Kína elleni meccs, ott a nyitó negyed volt pocsék. Kína szép előnyt épített, Ausztrália pedig végig Kína hátát nézte. Egészen az utolsó fél percig, amikor az ausztráloknál az addig sokat padozó Ohea bejött, aztán hideg kézzel vert két hatalmas triplát. A 2. triplája előtt Allen is dobott egyet, így a sírból jött vissza Ausztrália. Örültek is, hogy ikszre mentik a meccset, de volt még két másodperc. Kína időt kért, oldalbedobás után pedig George csak szabálytalanság árán tudta megakadályozni azt, hogy a kínai center a gyűrű alatt megfogja a lasztit és feltegye, és mivel foultolt, a kínai lány büntetőt dobhatott. Be is dobta mindkettőt, így Ausztrália hiába produkált csodába illő utolsó percet Kína ellen, kikapott.

Viszont ahogy a férfi tornán Argentína, úgy a lányoknál Ausztrália is továbbjuthat két zakó után is. Ehhez viszont nyerni kell, és nem elég nyerni, Puerto Ricót úgy meg kell verni, ahogy csak lehetséges. Magyarán ontani kell a pontokat, de közben figyelni a védekezésre is. Úgy alsóhangon 30-35 pontot közé kéne tenni, hogy a mostani -17-es pontkülönbséget úgy +17-be fordítsák át.

Érdekesség, hogy a bourges-i selejtező tornán még télen 100-74 arányban Ausztrália nyert Puerto Rico ellen. A 100 dobott pont talán most is elég lehet, viszont ezúttal védekezni is kell majd. Tényleg minden pont számíthat Ausztrália számára, mert a győzelme talán nem kérdés, viszont a továbbjutáshoz nagy arányú siker kell. Ott a kvalis meccsen nem számított, hogy mennyi lesz közte, ott csak a két pont kellett az ausztráloknak, most viszont számít, hogy mennyi lesz közte. Így Tolóék egy percre sem engednek majd ki, szóval figyelnek az utolsó negyedre is, így pedig meglehet a közte 30.

Kína 42 ponttal, Belgium 35-tel győzte le Gwathmey-éket, ezek alapján pedig az ausztrálok is elpáholhatják Puerto Ricót.

 

Címkék: sportfogadás, tipp,