Tíz online szolgáltató léphet piacra Hollandiában

2021-10-04
A KSA holland szerencsejáték hatóság 10 online szerencsejáték licencet adott ki a piac október 1-i indulását megelőzően.

 

A szolgáltatók kilétét a hatóság még nem hozta nyilvánosságra. A KSA előzetesen 40 kérelemre számított, egy áprilisi közlemény szerint addig 28 szolgáltató adta be jelentkezését és fizette be a 48 ezer eurós licenc-díjat.

 

René Jansen, a KSA elnöke elmondta, hogy arra számít, hogy a közeljövőben további licenceket is biztosítanak, mivel több cégtől várnak még kérelmeket. Jansen szerint a piac csak 2022 júliusában fog teljessé válni.

 

A piac indulása előtt a holland kormány szigorúbb szankciókkal lépett fel az engedély nélküli szolgáltatókkal szemben. Amellett, hogy a KSA leállította az illegális bingó- és lottó szolgáltatásokat az országban, és a forgalom után fizetendő 4%-os bírságot jelentettek be az illegális szerencsejáték szolgáltatókra.

 

Ha egy illegális szolgáltató forgalma meghaladja a 15 millió eurót, a bírság a forgalomhoz kapcsolódik, és ennek 4 százaléka. Ha a cég forgalma nem ismert, a Szerencsejáték Hatóság megbecsli az összeget. Ha a szóban forgó vállalat forgalma kevesebb, mint 15 millió euró, az alapbírság 600.000 euró. Mindkét esetben növekedhet a bírság, ha bizonyos súlyosbító körülmények fennállnak. Ez a helyzet például akkor, ha az illegális ajánlat kiskorúakat céloz, vagy nem adnak tájékoztatást a függőség megelőzéséről.

 

Legutóbb a szabályozó 531.250 eurós bírságot szabott ki a Tipico-ra, amiért illegálisan kínáltak szerencsejátékot holland ügyfeleknek. Tipico azzal érvelt, hogy nem kifejezetten a holland ügyfeleket célozta meg, de a KSA szerint ez nem releváns.