Talált egy régi lottószelvényt, 5 milliárdot nyert vele

2021-11-05
Duplán is szerencsésnek érezheti magát az a férfi, aki 16 millió dollárt nyert, miután a tárcájában rábukkant egy rég vásárolt, és azóta teljesen elfeledett lottószelvényre.

 

A CTV News Winnipeg híradása szerint Jerry Knott még augusztusban vett egy Lotto Max szelvényt, amiről aztán teljesen megfeledkezett. Miután a férfi megvette az augusztus 24-i sorsolásra szóló szelvényt, betette a tárcájába, hogy biztos helyen legyen. Ott is maradt a következő jó pár hónapban, mikor aztán októberben egyszer csak fel nem fedezte egy winnipegi út során.

 

Knott még akkor sem jött rá egyből, hogy micsoda értékre lelt. „Láttam egy kettest és pár nullát, és azt gondoltam ’Szuper, nyertem 20.000 dollárt.’” – mesélte később a riportereknek. Csak mikor átadta a szelvényt egy közeli üzlet pénztárosának, akkor közölték vele, hogy a birtokában lévő szelvényt már jó ideje kőrözi a lottótársaság, és, hogy sokkal többet ér, mint gondolta. „Nem tudtam, hogy miről beszél, míg be nem szkennelte újra, és láttam, hogy párral több nulla szerepel a kijelzőn, mint ahogy én eredetileg gondoltam.”

 

 

Számaival (1, 24, 26, 29, 30, 45 és 50) valójában 20 millió kanadai dollárt, tehát úgy 5 milliárd forintot nyert. Knott azt tervezi, hogy a pénzt megosztja a családjával, a vagyon egy részét pedig arra fordítja, hogy létrehozzon egy vadasparkot a testvérével. „Azok a nagy cégek adták az ötletet, akik idejöttek északra, hogy horgász-üdülőhelyeket építsenek.” – mondta. „Ha ők meg tudták csinálni anélkül, hogy ismernék a helyet, akkor mi is.” – nyilatkozta magabiztosan.