Skócia-Ukrajna: Most nem a vb-részvétel a tét

2022-09-21
Június elsején összecsapott a két válogatott, méghozzá egy igencsak fontos mérkőzésen. Az volt a kérdés, hogy melyik együttesnek marad esélye kijutni a vb-re, és mérkőzhet meg Wales válogatottjával. Nyáron az ukránok 3-1 arányban győztek.

Skócia - Ukrajna

Nemzetek Ligája

 

Online sportfogadás tipp:  Gólok száma 2,5 alatt

Unibet odds: 1,55

Kezdés: 2022.09.21. 20:45

 

Glasgowban, a Hampden Parkban ütközik a két válogatott ismét, idén másodjára, de nem utoljára. A két együttes legfontosabb találkozóját június elsején vívták, akkor Ukrajna népe és nemzeti csapata sem volt a legjobb állapotban. Az okokat ismerjük.

Ettől függetlenül Ukrajna 3-1 arányban győzött Glasgowban, de a következő mérkőzésen már nem bírt el Wales-szel, így lemaradt a világbajnokságról. A vb-selejtezőjük úgy kezdődött, ahogy várni lehetett, rögtön két ukrán sárga az első 10 percben, aztán végül a spori meg is fogta a meccset, mert összesen 5-ször vette elő a figyelmeztető lapját. Született viszont 3 ukrán-, és 1 skót gól. Ahhoz képest sok, hogy mekkora volt a tét.

Most kisebb a tét, elvégre is a Nemzetek Ligája sorozat nem egy Eb, vagy világbajnokság. Érdekes az időpont is, mert most kezdődött a klubszezon, épp belemelegedtek a csapatok, játékosok, és most ismét a válogatott mérkőzések jönnek, más rendszer, más tét, más játékostársak, más edző... Minden más, így a tét is.

E két együttesnek reális esélye van felkerülni a legjobbak közé, az A Ligába, szóval a tét itt sem pici, de azért nem a vb-részvétel. Nem várunk annyira éles csapatokat, kevesebb helyzetet, és ezáltal kevesebb gólt is, mint nyáron született.

A két válogatott helyzete azért is fura, mert 6 napon belül játszanak le 3 mérkőzést, míg a többiek maximum kettőt. Nekik ez egy pótolandó mérkőzés, anno a vb-selejtező miatt halasztották el. Így ők az NL-ben még kétszer játszanak, egyszer ma, majd 27-én ismét, de már Krakkóban. Vélhetően ott dől majd el minden, feltéve, ha Malinovskiyék nem nyernek addig két meccsből kettőt.

Az biztos, hogy a skótok bár ponthátrányban vannak, és nagyon kellene nekik a győzelem, azért ajtóstól nem rontanak a házba. Öt védős rendszerben játszanak, ami talán nem is véletlen, mert ha a felállásokat nézzük, Ukrajna három támadóval, és még két támadó szellemű középpályással is felállhat. Viszont ez kevésbé valószínű, mert az ukránoknak jó az iksz. Ők még az örményekkel is játszanak, az a meccs pedig bőven hozható. Ha ma ikszelnek, az írekkel szemben lesz 4 pont előnyük, ha megverik az örményeket, már lehet, elég is a csoportelsőséghez. Ha pedig nem, akkor úgy is minden a krakkói ukrán-skót meccsen dől el.

Szerintünk nem lövik el az összes puskaport, hisz 6 napon belül játszanak le 3 meccset. Itt mindkét csapat akar ugyan nyerni, de azt minél kevesebb energia-bevitellel. Szóval mi ilyen vérszegény, max. 1-gólos meccset várunk, aztán ha a végén valamelyik csapat 1-0-nál vagy 0-1-nél kockáztat, és jön még egy gól, az még belefér a tippbe.

Címkék: sportfogadás, tipp,