Sevilla - FC Barcelona: Nem Xaviéknak áll a zászló

2021-12-20
Döcög a Barcelona szekere. Ebben az idényben az elvárások picit alacsonyabb polcon vannak, hisz a sérülések után az amúgy sem túl acélos keret még keskenyebbnek tűnik.

Sevilla - Barcelona

LaLiga

 

Online sportfogadás tipp: Sevilla vagy döntetlen

Unibet odds: 1,41

Kezdés: 2021.12.21. 21:00

 

Érdekes idény, mert azt szoktuk meg, hogy a Barcelona a BL-helyekért küzd. Persze azt sem szoktuk meg, hogy a BL-ből tovább sem jut. Fura lesz a Barcelonát az EL-ben látni, de a Messi-era előtti utolsó évben is UEFA Kupás volt a katalán csapat.

Az adósság az továbbra is nagy, így a klub megmutatja azokat a játékosait, akiket piacra akar dobni. Sokkal könnyebb őket értékesíteni egy-két, vagy három-négy bajnoki után. Főleg ha úgy debütálnak, mint Jutgla, aki 16 perc játék után talált be az Elche ellen. Rengeteg a sérült, Braithweite, és Fati szinte semmit nem játszott idén, Pedri szintén percekre volt jó. Agüero szintén szó szerint perceket játszott, ő a szívritmuszavara miatt a karrierjét is felfüggesztette. Közben Depay is kidőlt, így azért nem egyszerű. Szinte nincs meccs, hogy ne tűnjön fel a Barcában új arc.

Ami nem meglepő, hogy így képtelenség csapatot építeni. A Sevilla a Barcelona mellett egy elit alakulat. A katalán csapatnak van a 'maradék' része, akik ugye a nyáron szinte kivétel nélkül lemondtak a fizetésük egy részéről. Pique, Busquets, Alba... Aztán vannak, akik nem, mint Umtiti, de nem is játszik, és vannak a fiatalok, akiktől irreális lenne azt elvárni, amit egy Messitől, Suareztől, Griezmanntól...

A Sevilla annyiban közös a Barcával, hogy szintén kipottyant a BL-ből az EL-be. Viszont a bajnokságban azért stabilabb. A Sevilla kőkemény csapat, legutóbb épp az Atleticót verte el,és üldözi a legutóbb pontokat veszítő Real Madridot. A Blaugrana idén még 'jó' csapatot nem vert meg. A BL-ben a Bayern elleni meccsekről jobb nem beszélni, de a Benficát sem sikerült megverni. A LaLigában pedig vereség a top csapatok ellen, Real Madrid, Atletico Madrid, Betis, Rayo. Kicsit PL-esen fogalmazva top six-es csapatot a Barcelona nemhogy nem vert meg idén, de rendre kikapott. Azt meg tudjuk, hogy idegenben még gyámoltalanabb.

A Sevilla az RSP-ben kőkemény, 7-1-0-ás mérlege van. A Barcának idegenben 1-4-2... Az andalúzoknál Acuna sérülése nem komoly, Ocampos is kihúzza még ezt az egy meccset az évből akár térden is. Fernando legutóbb volt eltiltott, így most simán kezdhet. Ez a Barca gyenge csapatoknak is alig-alig lő gólt, miközben rendre kap, méghozzá általában nem egyet. A Sevilla védelme a legjobb a ligában, ezek után meglepő lenne, ha pont most tudna három pontot szerezni a Blaugrana.

Címkék: sportfogadás, tipp,