Rekorddöntésre készülnek a nevadai kaszinók

2021-11-03
Sorozatban hetedik hónapja 1 milliárd dollár felett a tiszta játékbevétel

 

Nevada 322 kaszinója 1,2 milliárd dolláros tiszta játékbevételt termelt szeptemberben. Ez volt a hetedik egymást követő olyan hónap, mikor a szektor 1 milliárd dolláros vagy annál nagyobb bevételt ért el – közölte a nevadai szerencsejáték felügyelet, a Nevada Gaming Control Board.

 

Ez a szám 9,4 százalékkal nőtt a 2019 szeptemberében jelentett 1,1 milliárd dollárhoz képest. A nyolc egymást követő hónap 1 milliárd dolláros bevétel rekordját 2006 végén és 2007 elején állították fel.

 

A sportfogadás 786,5 millió dolláros nevadai fogadási rekordot döntött, és 54,2 millió dolláros bevételt ért el, ami minden idők harmadik legmagasabb értéke. A nyerőgépek 780,5 millió dollárt, a blackjack 92,2 millió dollárt, a baccarat pedig 83,6 millió dollárt termelt. A Strip is visszaállt a mélypontról, 640,6 millió dollárt termelve, ami 81 százalékos növekedés a tavalyi évhez képest. A szállodák kihasználtsága a múlt hónapban 73 százalékos volt, a turizmus pedig mindössze 15 százalékkal csökkent 2019 szeptemberéhez képest.

 

A renoi kaszinók 62,7 millió dolláros bevételt termeltek, ami 9,9 százalékos növekedést jelent a tavalyi évhez képest. A South Lake Tahoe kaszinók rosszabbul teljesítettek, mint az állam többi része. A South Lake Tahoe régió 5,6 millió dollár bevételt termelt a hónapban, szemben a 2020 szeptemberi 24,8 millió dollárral az augusztus végétől szeptemberig tartó caldori tűzvész miatt.

 

Ehhez képest a világ legnagyobb szerencsejáték központjának számító Makaóban mélyrepülésben van a kaszinószektor. A hagyományosan az egyik legerősebb hónapnak számító október – mikor a kontinensről több tízezer kínai szokott beutazni az enklávéba az Arany Hét ünnepére – az idei év leggyengébb számait produkálta. A szerencsejáték-felügyeleti és koordinációs iroda szerint a bruttó játékbevétel 4,37 milliárd patacára (730 millió szingapúri dollárra) csökkent, ami az idei legalacsonyabb havi szám. Ez még mindig jobb volt, mint a medián elemzői becslés, amely 42 százalékos éves csökkenést mutat. A bevétel 26 százalékkal esett vissza az előző hónaphoz képest, és 83 százalékkal maradt el a 2019-es pandémia előtti szinttől.

 

A makaói kaszinók fellendülését a szigorúbb utazási korlátozások vetették vissza, amelyeket Kína – a város legnagyobb turistaforrása – vezetett be a Covid-19-kitörés után. Október 19-ig nem szüntették meg a Makaóból a szárazföldre érkezőkkel szembeni karanténkövetelményt, így az október 1-én kezdődő hétnapos nemzeti Arany Hét ünnepén is kötelező volt, amely hagyományosan az utazási csúcsszezon. A kormányzati adatok szerint Makaó mindössze 8159 látogatót regisztrált az Arany Hét során, ami 95 százalékos csökkenés az előző évhez képest. 

 
Címkék: kaszinó,