Real Madrid - Liverpool: Mire mennek Ramos és van Dijk nélkül?

2021-04-06
A Real Madrid és a Liverpool párharca teljesen kiegyenlítettnek tűnik. Egyik csapat sincs csúcsformában, így minden egyes momentum befolyásoló tényező lehet.

Real Madrid - Liverpool

Bajnokok Ligája

 

Online sportfogadás tipp: Büntetőlapok száma 3,5 felett

Unibet odds: 1.72

Kezdés: 2021.04.06. 21:00

 

Mielőtt bármit is írnánk, nézzük már meg, milyen eredményeket ért el a BL-ben a Real Madrid Ramos nélkül az utolsó 10 meccsén:

CSKA 1-0 Madrid
Madrid 0-3 CSKA
Madrid 1-4 Ajax
PSG 3-0 Madrid
Bruges 1-3 Madrid
City 2-1 Madrid
Madrid 2-3 Shakhtar
Inter 0-2 Madrid
Shakhtar 2-0 Madrid
Atalanta - Real Madrid 0-1

Amit látunk, hogy a mérleg elég aggasztó, utolsó 10 BL-meccs Ramos nélkül 3-7, azaz három győzelem mellett hét vereség. Az a Bruges elleni meccs egyébként a hozható kategória volt, az Inter elleni 2-0-ás siker az teljesen OK, ám az Atalanta elleni 0-1-re jól emlékezhetünk, kín volt és szenvedés. Mendy lába sült el a hajrában, de az Atalanta ott a meccs legnagyobb részét emberhátrányban focizta végig. Ismerve Gasperini csapatát, kizárt, hogy ha nincs a kiállítás, Zapatáék nem találnak be...

De maradjunk a tényeknél, Ramos nélkül az utolsó 10 BL-meccséből 7-et elveszített a Madrid.

Ramos mellett kimaradó Carvajal is, a két kezdő védője nélkül azért sokkal sebezhetőbb a RM. Ugyanakkor a Liverpoolban sincs van Dijk, márpedig azt látjuk, hogy mit jelent ő a Vöröseknek. Vele bajnoki cím, BL-győzelem, nélküle meg ott tart a 'pool, hogy erősen kérdéses a hazai bajnokságban a top4.

Kabak nem van Dijk, és ebben bízhatnak Benzemáék. Gyakorlatilag mindkét együttesnek a legfontosabb játékosa hiányzik, az a két játékos, aki a csapatoknak tartást ad. Ramos góljaival is hozzájárul a Real sikereihez, van Dijk pedig a 'pool támadásainak origója, nem véletlen, hogy mennyire impotens tud lenni a holland nélkül a Liverpool, hisz azok a van Dijk-féle első mélységi passzok hiányoznak. De a Vörösöknél nincs Matip, nincs Henderson, utóbbi talán annyire kéne középre, mint van Dijk a védelembe.

A kérdés tehát sok, ami viszont megint csak tény, hogy Felix Brych fújja a sípot este. Rutinos játékvezető, ismerjük jól, már csak azért is, mert legutóbb a magyar-lengyelt is ő vezette. Fiolát ugye leküldte piros lappal (jogosan), mellette azért a sárgákat is dobálta. Klubcsapatoknak nemzetközi porondon (EL-ben és BL-ben) az utolsó 8 meccset nézve egy volt olyan, ahol Brych 4,5 büntetőlap alatt maradt.

A Real Madrid és a Liverpool alapvetően nem szabálytalan csapat, nem játszanak durván. Viszont a taktikai foultokat el kell követni, mezhúzások, utánrúgások, sokkal jobb egy sárga a középpályán, mint egy  bekapott gól. Azért a középpályán egy Casemiro,másik oldalon egy Fabinho, tutira lesznek szikrázó ütközetek. Hazai oldalon akár Varane, akár Nacho képes 'besárgulni', ráadásul a 'pool támadói azért képesek őket beforgatni, Salah-ék remekül cseleznek, Mendy és Lucas is sokszor bajban lesz. Ráadásul Vazquez nem echte védő, nála is sanszos a sárga.

Brych alapvetően nem ellensége a lapoknak, szóval hiába nem várunk csontzenét e két együttes találkozóján, azért 4 lap összejöhet.

Címkék: sportfogadás, tipp,