Pokémon gózás közben nyert 15,6 milliárdot a lottón

2021-07-30
"Jobbá akarja tenni a világot" az a 41 éves kanadai férfi, aki 65 millió dollárt nyert a lottón.

 

Az Ontario York régiójában élő Jansen Ng – aki egyébként alkalmanként szokott csak lottózni – egy benzinkúton vette meg szelvényét a július 6-i Lotto Max sorsolásra, miközben épp Pokémon gózás apropóján járta a várost.

 

„Hallottam a hírekben, hogy a környékemen nyerte meg valaki a jackpotot, de elsőre nem igazán ugrott be, hogy én lehetek az.” – nyilatkozta a nyeremény felvételét követően Ng. “Egy pár nappal a sorsolás után elmentem ellenőrizni a szelvényemet, és a gép azt írta ki, hogy menjek el egy viszonteladóhoz. Azt gondoltam, hogy meghibásodott a készülék, ezért eldöntöttem, hogy majd otthon ellenőrzöm a szelvényt a lottótársaság mobilos alkalmazásával.”

 

Ekkor látta meg Ng a „nagy nyertes” szavakat, de nem hitte, hogy igaz lehet, így ellenőrizte egy pár másik készüléken is. Végül visszament az üzletbe a szelvényével, és az ottani terminál is azt jelezte, hogy nyert.

 

 

Miután Ng rájött, hogy megütötte a főnyereményt, hihetetlenül izgatott lett, és elment a lelkészéhez spirituális és morális útmutatásért. „Azonnal éreztem ennek a nyereménynek a felelősségét.” – nyilatkozta. „Biztos akartam lenni benne, hogy felelősséggel használom fel ezt a pénzt, és úgy éreztem, hogy a lelkipásztorom a legjobb személy, akivel ezt átgondolhatom.”

 

Ng elmondta, hogy továbbra is támogatja majd azokat a jótékonysági szervezeteket, amelyekkel eddig együtt dolgozott, és hogy más nonprofit szervezetek létrehozásának módját is keresi. Ng korábban katonaként szolgált, de miután agysérülést szenvedett szolgálat közben, nyugdíjazták. Ezért azt tervezi, hogy veteránoknak segít az olyan nem látható sérülések kezelésében, amelyek rontják az életminőséget.

 

“Egyszer majdnem hajléktalan lettem, mert nem tudtam, hogyan kezeljem a sérülésemet.” – mondja Ng. „Nehezen hoztam döntéseket, és furán, irracionálisan viselkedtem, de eltitkoltam az igazságot a körülöttem lévő emberek elől. Remélem, hogy segíteni tudok azoknak, akik hozzám hasonlóan szenvednek.” – nyilatkozta.

 

További pénzköltési terveivel kapcsolatban Ng elmondta, hogy szeretne venni egy új elektromos autót a mostani hibridje helyett. Szerinte azonban az újonnan szerzett vagyon nem fogja megváltoztatni. Továbbra is azt tervezi, hogy kéthavonta elmegy véradásra, és ő fogja nyírni a saját haját. 

 

„Az emberek a remény miatt vesznek lottószelvényt. Néhány ember számára a remény egy része elillant a járvány miatt, de mindenkit arra szeretnék ösztönözni, hogy tartson ki. Várják a holnapot. Ki tudja, akár Önök is nyerhetnek a lottón.” – bátorította játékostársait a szerencsés nyertes.

 

Ehhez persze nem árt lottószelvényt venni valamelyik jól fizető játékra, például a világ jelenlegi legnagyobb nyereményét kínáló Powerball lottóra, melynek szombat esti jackpotja 199 millió dollár, azaz 60 MILLIÁRD FORINT lesz! A legnagyobb nemzetközi online lottózó, a theLotter ráadásul most 25% kedvezményt ad az újonnan regisztrálóknak a Powerball szelvényekre.

Viszonyításul, hogy mekkora is ez az elképesztően nagy összeg, ami 6-szor akkora mint az eddigi legnagyobb magyar lottónyertes nyereménye: ennyi pénzt úgy 16,5 ezer év alatt lehetne megkeresni egy 300 ezres havi fizetéssel! Bőven meg lehetne venni belőle a jelenleg kínált legdrágább magyar ingatlant, az 5,7 milliárd forintért (189 ezer dollár) kínált Andrássy úti villát, és bőven futná még belőle a világ jelenlegi  legdrágább autójára, egy Bugatti La Voiture Noire-ra is, melynek ára csekély 18,7 millió dollár.