Özönlenek a játékosok a kaszinókba a covid-szünetben

2021-08-23
Minden idők legjobb évét köszönheti az amerikai kaszinóipar azoknak a játékosoknak, akik a koronavírus miatti korlátozások feloldását követően személyesen szeretnének ellátogatni végre egy kaszinóba.

 

A nagy kérdés persze az, hogy a koronavírus egy újabb, fertőzőbb variánsa lelassítja-e majd az iparágat az év hátralévő részében, jelenleg azonban rekord ütemben gyártja a pénzt a szektor. Az amerikai szerencsejáték szövetség (AGA) által augusztus közepén közölt számadatok szerint az amerikai kaszinók 13,6 milliárd dollárral történelmük legjobb negyedévét könyvelhették el. A jelentésből az is kiderül, hogy az iparág majdnem annyi bevételt hozott ez idő alatt, mint a korlátozásokkal teli teljes 2020-as évben.

 

Egyértelmű, hogy 2021 lehet az amerikai kaszinók történelemének legjobb éve. A szerencsejáték-termek jó úton haladnak afelé, hogy túlszárnyalják 2019-et (43,6 milliárd dollárt), mint a valaha volt legtöbb bevételt hozó évet. Az idei év első hat hónapjában közel 25 milliárd dollárt nyert a szektor.

 

„Ezek az első féléves eredmények valóban figyelemre méltóak”- mondta Bill Miller, a szövetség elnök- vezérigazgatója. „A COVID-19 még nincs a visszapillantó tükörben, de bízom benne, hogy 2021 első felének rekordja megalapozta az az ipar teljes fellendülését.”

 

Jelenleg a vírus fertőzőbb változata, a delta-variáns teszi ki a legtöbb új esetet az Egyesült Államokban. „Visszaesést szenvedünk el a delta variáns miatt és bizonyos kihívásokkal küzdünk az oltásokkal kapcsolatban, de azt hiszem, túl leszünk rajta” – közölte Miller. „Az egész szektor nagy hangsúlyt fektet arra, hogy biztonságos környezetet biztosítson az alkalmazottak és vendégek számára.”

 

Sok játékos azt mondja, hogy örül, hogy idén személyesen látogathatja a kaszinókat. „Nem aggódom; Oltva vagyok ” - mondta Jeanne Bachard, a Connecticut állambeli Bridgeportból. „A szabályokat betartva élek, vigyázok magamra, és nem aggódom amiatt, hogy más hogyan éli az életét. Azt teszem, amit helyesnek érzek.”

 

A sportfogadás és az online szerencsejáték segített életben tartani a kaszinóipart tavaly, amikor a földi kaszinókat bezárták, azonban a személyes szerencsejáték segíti az ipar idei fellendülését. A második negyedéves sportfogadási bevétel 8%-kal 889 millió dollárra csökkent az előző negyedévhez képest, a kevesebb sportesemény miatt. Az online szerencsejáték szektor szintén erős második negyedévet zárt, és új negyedéves bevételi rekordot ért el, 901 millió dollárral, ami 15%-kal magasabb, mint 2021 első negyedévében.

 
Címkék: kaszinó,