Ösztönzőprogrammal lendítene forgalmán a Szerencsejáték Zrt

2021-08-03
A Szerencsejáték Zrt. fél évvel meghosszabbítja a februárban indított, kis- és közepes vállalkozásokat célzó ösztönző programját, s ezzel a lépéssel további 1,5-2 milliárd forint jutalékot juttathat partnerértékesítőinek - tájékoztatta a vállalat az MTI-t hétfőn.

 

Kiemelték: a társaság tavaly jelentette be, hogy a pandémia negatív gazdasági hatásának ellensúlyozására akciótervet indítottak el. Ennek első lépéseként 2020. májusában összesen több mint 5 milliárd forint értékű többletjutalékot juttattak partnereiknek - tették hozzá utalva arra, hogy az akcióterv a kiemelt kis- és középvállalkozó partneri hálózatukban 5 ezer munkahely megvédését eredményezte.

 

A nemzeti lottótársaság a harmadik hullám alatt további 2 milliárd forintnyi jutalékkifizetéssel támogatta partnerhálózatát; minden egyes szerencsejáték termék eladása után közvetlen pénzbeli hozzájárulással ösztönözte értékesítőit - ismertették.

 

Az ösztönző program első fél évében eddig 2351 értékesítőhely összesen 8464 eladója vett részt - derül ki a közleményből. Az egy értékesítőre eddig kifizetett átlagos jutalék meghaladta a szuperbruttó 284 ezer forintot, ugyanakkor akadt olyan is, aki 1,5 millió forintot vihetett pluszban haza. Fél év alatt 156 értékesítő összesen 252 alkalommal érte el az 500 ezer forintos, elszámolási időszakonkénti felső határt.

 

Czepek Gábor, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója a közlemény szerint elmondta, hogy a pandémia súlyosan érintette a közel 2400 kis- és középvállalati lottózói partnerüket, akikhez a földi hálózat teljes árbevételének 65 százaléka köthető; a kieső bevételek sokukat egyik napról a másikra hozták nehéz helyzetbe. Hozzátette: a kezdeményezés hatására a földi hálózatban realizált bevételeik év végére nemcsak visszaépültek, de jelentősen meg is haladták a járvány előtti időszakét. A szektor elmondása szerint mintegy 10 ezer embert foglalkoztat, 30-40 ezer fő megélhetését biztosítja, a vállalat pedig Magyarország egyik legnagyobb viszonteladói hálózatával, több mint 7600 értékesítési ponttal működik együtt országszerte.

 

A Szerencsejáték Zrt. árbevétele 2020-ban 6 százalékkal 575,4 milliárd forintra nőtt az egy évvel korábbihoz képest, adózott eredménye több mint 23,9 milliárd forintot ért el, EBITDA mutatója pedig 31,5 milliárd forintra növekedett tavaly.

 

Forrás: MTI