Online fogadási rekord az Ügetőszilveszteren, Nancho 53 millió forintja

2020-01-15
Bár az Ügetőszilveszter futamait a különleges hangulat miatt elsősorban a helyszínen élvezetes átélni, most mégis az online fogadásokban született rekord a 2019-es esztendő utolsó napján.

 

A népszerű évzáró programra ezúttal is szép számmal, közel húszezren látogattak ki a Kincsem Parkba, ami nem sokkal maradt el a 2018-as kimagasló rekord  nézőszámtól. 

 

Fotó: Kincsem Park

 

Összesen 46 millió 557 ezer forintért fogadtak a lovi rajongói a szilveszteri magyar futamokra, ebből 42 millió 286 ezer 950 forint értékben az ügetőre, a két agárversenyre pedig 4 millió 270 ezer 50 forintért. A kiemelt rendezvényeken egyre jobban tör előre az online fogadások aránya, amely ezúttal elérte a 14,5 százalékot, vagyis 7,5 millió forint értékben fogadtak a hivatalos internetes oldalon, ami az eddigi csúcsot jelenti az online fogadás bevezetése óta.

 

Fotó: Kincsem Park

 

A futamok közül a Bubik István Emlékverseny volt a legnépszerűbb a játékosok körében, erre 4,9 millió forintot tettek fel, a győzelmet a Sport TV műsorvezetője, Petur András szerezte meg Samuel Becket A.T.-vel. A legnagyobb meglepetést a Trimedio Kupa – Zenthe Ferenc Emlékverseny Hendikep befutója hozta, ahol a napi rekord  tétszorzó született Rangos Meteor és Bács Péter start-cél győzelmével. Ez 15-szörös pénzt hozott azoknak, akik eltalálták. Ugyanebben a futamban az első három helyezett is a nap legmagasabb osztalékát eredményezte a hármasbefutó fogadáson. Ez utóbbi a 300 forintos alaptét közel 2000-szeresét, vagyis 596 ezer 190 forintot fizetett vissza. Mindet egybevetve a játékosok összesen 38 millió 358 ezer 495 forintot nyertek.

 

Fotó: Kincsem Park

 

A szezon legjobb lova Nancho lett, aki németországi sikereinek köszönhetően több mint 53 millió forintot nyert a tulajdonosának.

 

P. Gy.