Lóverseny fogadóiroda nyitása

2013-11-15
Lóverseny-fogadóirodát nyitni nem nehéz. A követelmények minimálisak, befektetést nem, csak kaució lerakását igényli - ha van már egy üzlethelyiségünk, vagy vendéglátóegységünk.

 

Sorra adják fel a válsággal és a betiltásokkal való küzdelmet a magyar vendéglátóhelyek és kiskereskedelmi egységek. Egyre kevesebben mennek étterembe, a nyerőgépekből és a dohánytermékekből befolyó pénzek is elapadtak.

Van azonban egy lehetőség, ami megfelelő marketinggel akár kiutat is jelenthet a gondokból.

 

Elkezdődött ugyanis a lóverseny-fogadási terminálok kihelyezése. A Magyar Lóversenyfogadást Szervező (MLFSZ) Kft. országos lóverseny-fogadási rendszer létrehozásán munkálkodik, a november közepén létező 37 fogadóirodák számát jövő áprilisig 300-ra növelnék, de végső terveikben a 400 terminálból álló fogadási rendszer kiépítése szerepel.

 

Meglepő módon a terminálok kihelyezésével kapcsolatban nincs semmilyen eget rengető követelményük. Lehet az söröző, borozó, lottózó, étterem, dohánybolt, bármi, ahol emberek fordulnak meg. Az MLFSZ munkatársa, Karádi Bernadett tájékoztatása szerint az eddig kihelyezett termináloknál érték már meglepetések őket. Az előzetes adatok alapján nem túl ígéretes forgalommal rendelkező helyen például kialakult egy baráti társaság, akik rendszeresen összegyűlve nézik a monitoron a futamokat, és együtt biztatják az általuk megtett lovakat.

 

Emiatt egyelőre szinte mindenkinek esélyt adnak. Lehet, hogy egy év múlva, amikor már kialakították a pontos koncepciót, hogy hová érdemes kihelyezni gépet, és hová nem, már nem lesznek ennyire adakozók.

 

Minimális elvárás a terminált üzemeltetni kívánó helyekkel kapcsolatban az erkölcsi bizonyítvány, valamint a 2 MB-os internetkapcsolat megléte, ami a terminál működéséhez és a futamok közvetítéséhez nélkülözhetetlen. Van egy minimális négyzetméter elvárás, valamint az üzemeltetőnek el kell végeznie a terminálkezelői tanfolyamot. Ezt jelenleg sajnos csak Budapesten lehet elvégezni, de a tudnivalókat egy nap alatt el lehet sajátítani. A tanfolyamon nem csak a kezelést, de a karbantartást és az egyszeűbb hibák elhárítását, valamint a fogadási típusokról való ismereteket is megtanítják. 

 

A be és kifizetés a helyi kasszából történik, esetleges nagyobb nyereménynél a területi képviselő segítségét lehet kérni, vagy a nyertest a Kincsem Parkba irányítani, hogy ott vegye fel nyereményét.

 

Már meglévő üzlethelyiségnél anyagi befektetést nem igényel a fogadóiroda létesítése, de 50-100 ezer forint kauciót le kell tenni az eszközök kihelyezésekor, ami azok hibátlan visszaszolgáltatásakor természetesen visszajár.

 

A jelentkezéshez egy jelentkezési lapot kell kitölteni és beküldeni a Kincsem Parknak (fogadohely@kincsempark. hu).

 

Az MLFSZ szórólapokkal, plakátokkal és részletes részvételi szabályzat kihelyezésével segíti a fogadóirodák működését, de természetesen egy kis helyen a legjobb marketing a vendégkörnek való szóbeli ajánlás.

 

A lóverseny-fogadás egyik vonzó ereje, hogy azonnali nyereményt ad, és jövő évtől a tervek szerint már minden nap lehet majd fogadni, mert a francia futamokat is beveszik a fogadási rendbe.

 

Mostanáig ez a fogadási forma inkább csak a budapestiek kiváltsága és tudománya volt. A fejlesztésekkel lehetőség nyílik arra, hogy  vidéken is megismerjék azt. Karádi Bernadett szerint a lóverseny-fogadás nem olyan bonyolult, mint sokan hiszik. Meg kell ismerni az alap fogadási formákat, mint a tétre vagy helyre vagy befutóra történő fogadás, és máris bonyolítható a dolog. 

 

Bookmark and Share