Nyilvánosság elé állt a 83 milliárdos rekord lottónyeremény tulajdonosa

2022-06-03
Egy gloucesteri házaspáré lett minden idők legnagyobb brit lottónyereménye

 

Joe és Jess Thwaite egy gépi számokkal kitöltött szelvénnyel nyerte meg a május 10-i, 184.262.899 angol font, azaz 83 milliárd forint értékű EuroMillions jackpotot.  A 49 éves, egy kommunikációs vállalatnál értékesítési mérnökként dolgozó Joe és 44 éves felesége, Jess, aki egy fodrász-szalont üzemeltet húgával, 11 éve házasok és két iskolás korú gyermeket nevelnek. 

 

Joe és Jess Thwaite egy tévéműsorban elmondta, azért vállalták a nyilvánosságot, hogy titkolózás nélkül élvezhessék a gazdagságot, és támogathassák családtagjaikat, barátaikat is. „Nem akarok hazudni a családnak és a barátainknak. Velük együtt akarom élvezni a nyereményt” – mondta a feleség. Elmondták, hogy eddig gondjaik voltak a számlák kifizetésével is, most azonban az óriási nyeremény lehetőséget ad nekik az álmodozásra. "A nyeremény időt ad nekünk az álmodozásra, amire korábban nem volt lehetőségünk. Egy hetünk volt ezen gondolkodni, és most van időnk rengeteg közös élményt szerezni, és kalandozni családunkkal és barátainkkal." – nyilatkozta Thwaite asszony.

 

 

Elsőként rendbe akarják hozni kissé rozoga családi házukat, amelyben állatokat, kutyákon és tyúkokon kívül gekkókat és pónikat is tartanak, új autót vásárolnak és elviszik gyermekeiket egy hawaii nyaralásra, ami a nagy álmuk.

 

A 44 éves Jessnek a néhai édesapja egész életében lottózott, és amikor meghalt, férje vette át a stafétát, a családban állandóan téma volt, hogy mi lenne, ha sok pénzt nyernének. A 49 Joe főleg olyankor vásárolt szelvényt, amikor kiugróan magas volt a nyeremény. 

 

A szerencsés férfi elmesélte, hogy a sorsolás napján, kedden vette meg a szelvényt, és másnap reggel már várta is egy email a hihetetlen hírrel. „Ránéztem az összegre, és először azt hittem, hogy ezrekről van szó. Izgatott lettem, mert már ez is sorsfordító lett volna számunkra, ki tudtuk volna fizetni belőle a jelzálogunkat. Elkezdtem számolni a tizedeseket, és kezdett az egész szürreálissá válni. Csak ültem ott magamban. Nem akartam felébreszteni Jesst, még nem szólalt meg az ébresztője, úgyhogy gondoltam, hagyom aludni. Akkor már kezdtem felfogni.”

 

Joe megnézett gyorsan pár szép kúriát egy ingatlanközvetítő oldalán, majd 45 perccel később elújságolta a nagy hírt a feleségének. Mikor 6-kor végre megszólalt az ébresztőóra, ezt mondta neki: „Van egy titkom. Valamit el kell mondanom.”

 

A teljesen elképedt házaspár csinált egy kávét, és elhatározták, hogy haladnak tovább a szokásos reggeli teendőikkel, mielőtt 8 órakor fel tudnák hívni a Camelot lottótársaságot. „Végig kellett csinálni az egész biztonsági ellenőrzéses procedúrát, és végül a vonal túloldalán lévő hölgy megerősítette, hogy ’Igen, Ön egyértelműen nyert.’”

 

A házaspár úgy döntött, hogy vállalja a nyilvánosságot, és a média jelenlétében vette át a hatalmas, szimbolikus csekket. Elmondták, hogy egyelőre még csak pár ruhát vettek, és elmentek egy szerény étterembe vacsorázni, hogy megünnepeljék a nyereményt.

 

Nagy-Britanniában idén már kétszer nyertek a lottón 100 millió font (45,4 milliárd forint) feletti összeget, februárban 109 millió fontot vitt haza egy szerencsés tippelő. Az eddigi legnagyobb nyeremény a szigetországban 170 millió font volt, ezt 2019 októberében ütötte meg egy névtelenségét őrző lottózó. Az Euromillions lottón mintegy tucatnyi európai országban lehet játszani, ezen az eddigi legnagyobb, 220 millió eurós (84,5 milliárd forint), nyereményt Franciaországban ütötték meg tavaly októberben.

EuroMillions szelvények vásárlása a theLotter online lottózóban

Fogadás az EuroMillions számaira a Lottoland oldalán