Négyen osztoztak a 285 milliárdos lottófőnyereményen

2021-03-26
Egy michigani lottóklub négy tagja osztozik a világ valaha volt harmadik legnagyobb lottónyereményén – jelentette be a helyi lottótársaság.

 

A januári 22-i Mega Millions sorsolás 1,05 milliárd dolláros jackpotját megkaparintó négy játékos nevének titokban tartását kérte, és szerencséjükre Michigan azon pár USA tagállam sorába tartozik, ahol erre a jogszabályok szerint lehetőség van. A Wolverine FLL Club tagjai az állam történetének eddigi legnagyobb lottónyereményének örülhetnek, mely egyben minden idők harmadik legnagyobb jackpotja.

 

A négytagú csapat mind az öt főszámot - 4-26-42-50-60 – és a Mega Ball-t – 24 – is eltalálta azon a szelvényen, melyet egy Kroger élelmiszerboltban vásárolták.

 

“Az egyik klubtag látott egy táblát, hogy a jackpot elérte az 1 milliárd dollárt, és emlékezett, hogy még nem vettük meg a szelvényeinket, úgyhogy betért egy Krogerbe.” – mesélte a klub képviselője, Kurt D. Panouses ügyvéd a Michigan Lottery munkatársainak. „Ha játszol, persze álmodozol arról, hogy nyersz, de a valóságban hihetetlen volt. Egy ekkora összeg klubtagjaink családjának több generációjának életére hatással lesz. Azt tervezzük, hogy szerények maradunk, és jótékonysági célokra is áldozunk Michigan délkeleti részére.”

 

 

A Wolverine FLL Club úgy döntött, hogy nem életjáradékként, hanem egy összegben veszi fel a nyereményt, így körülbelül 776 millió dollárt fognak kapni, melyből a 24%-os jövedelem adó és 4,25%-os állami adó levonása után körülbelül 557 millió dollárjuk marad. Ez azt jelenti, hogy fejenként 139 millió dollárt, tehát úgy 4,3 milliárd forintot kapnak a tagok.

 

A nyertes szelvényt értékesítő Kroger üzlet 50 ezer dolláros (15,5 millió forintos) bónuszt kapott a lottótársaságtól, melyet a bolt tulajdonosa a Michigani Élelmiszerbank Tanácsnak ajánlott fel.

 

A történelem eddigi legnagyobb, 1,586 milliárd dolláros lottófőnyereményét egyébként a Powerball játékon nyerték meg 2016. január 13-án. Az a jackpot három felé oszlott: egy kaliforniai, egy floridai és egy tennessee-i játékos örülhetett neki. A második legnagyobb, 1,537 milliárd dolláros Mega Millions jackpotot 2018. október 23-án nyerte meg egy dél-karolinai játékos. 

 

A két nagy amerikai lottójáték ezen a hétvégén is komoly nyereménnyel csábítja a játékosokat: a Mega Millions pénteki jackpotja 137 millió dollár (42 milliárd Ft), a Powerball szombati főnyereménye pedig 238 millió dollár (73 milliárd Ft). A legnagyobb összeurópai lottó, az EuroMillions sincs lemaradva tőlük, ezen a játékon pénteken 115 millió euró (42 milliárd Ft) lesz a tét.