NY-i online fogadás biznisz: 1 milliárd dollár 16 nap alatt

2022-02-07
A New Yorki játékosok több mint 1 milliárd dollár értékben fogadtak online a szabályozott piac indulását követő első 16 napon.

 

A fogadók egész pontosan 1,18 milliárd dollárt költöttek játékra a piac január 8-i indulásától a teljes második hét végéig, azaz január 23-ig terjedő időszakban. A New York-i szerencsejáték hatóság tájékoztatása szerint ugyanebben az időszakban a tiszta játékbevétel elérte a 91,4 millió dollárt.

 

A jelenleg üzemelő online irodák közül a Caesars Sportsbook, a FanDuel, a DraftKings és a Rush Street Interactive egyből január 8-án megkezdte a tevékenységét, míg a BetMGM csak január 17-én nyitotta meg virtuális kapuit. A PointsBet még később, csak január 25-én startolt, így ennek az irodának az adatai még nincsenek benne a fenti adatokban.

 

Az első 16 napos periódusban a a Caesars Sportsbook kaparintotta meg a piacvezetői státuszt, 487,4 millió dollár értékben érkeztek be hozzá fogadások, melyből az iroda 41,8 millió tiszta játékbevételt realizált. A Flutter Entertainment által birtokolt FanDuel a második, 360 millió dolláros forgalommal és 24,2 millió dolláros tiszta játékbevétellel; harmadik pedig a DraftKings 265,5 millió illetve 21,8 millió dollárral.  A BetMGM ugyanebben az időszakban 40,6 millió dolláros forgalmat és 2,5 millió dolláros bevételt könyvelhetett el, őket követte a Rush Street Interactive (22,2 millió dolláros forgalom és 1,2 millió dolláros tiszta játékbevétel).

 

New York jó úton halad afelé, hogy egy hónapon belül a legmagasabb értéket rögzítse a legalizált fogadói piaccal rendelkező államok közül. Összehasonlításul: a szomszédos New Jersey-ben a játékosok 1,30 milliárd dollárnyi tétet játszottak meg 2021 novemberében.