Milliárdos lottószelvényt lopott el a lottózó eladója

2023-09-1
A spanyol férfi állítólag megpróbálta felkutatni a szelvény tulajdonosát, azonban most azzal vádolják, hogy valójában ellopta a 4,7 millió eurót érő papírdarabot.

 

A 11 évvel ezelőtt jóságos szamaritánusként üdvözölt eladó - aki látszólag megpróbálta felkutatni egy 4,7 millió eurót érő, be nem váltott nyertes szelvény tulajdonosát - most hat év börtönbüntetéssel néz szembe - írja a The Guardian.

A rendőrség azt állítja, hogy Manuel Reija González - az északnyugat-spanyolországi A Coruña városában működő lottózó eladója - azt mondta a 2012 júniusában kisorsolt lottó nyertesének, hogy a szelvénye alig több mint egy eurót ér, majd a nemzeti lottótársaságnál dolgozó testvére segítségével megpróbálta beváltani a szelvényt. Mindkét testvér tagadta, hogy bármi rosszat tett volna.

A be nem váltott szelvény akkoriban országos hír volt, és agyba-főbe dicsérték Reiját, amikor a elmondta médiának, hogy miután megtalálta a szelvényt, inkább megpróbálta felkutatni a nyertest, minthogy magának követelje a pénzt.

A hatóságoknak azonban gyanús lett Reija sztorija, és vizsgálatot indítottak az ügyben. A helyi hatóság elveszett értéktárgy felkutatását kezdeményezte, hogy megtalálják a nyertes szelvény jogos tulajdonosát. Spanyolország egész területéről jelentkeztek magukat a nyertesnek valló szerencsevadászok. Összesen 317 ember állította magáról, hogy ő a szelvény eredeti tulajdonosa, de mindegyik állítás hamisnak bizonyult. 

Egy bíró elrendelte, hogy a rendőrség nyomozzon Reija ellen az esetleges csalás miatt, de a nyomozók nem elégedtek meg ennyivel, a valódi nyertest is fel akarták kutatni. A rendőrség felfedezte, hogy valaki A Coruñában hosszú időn keresztül ugyanazt a számkombinációt használta, mint amikkel a 4,7 millió eurós jackpotot nyerték. A Costa del Sol és Mallorca üdülőhelyein lévő lottózókban is azonos kombináció jelent meg. "Arra a következtetésre jutottunk, hogy valaki, akinek sok szabadideje van, és aki a karácsonyi és húsvéti ünnepeket valahol meleg helyen töltötte, valószínűleg egy nyugdíjas lehet." - mondta López.

Az Imserso, az idősek nyaralását szervező állami szervezeten keresztül a rendőrség felkutatott egy nőt, akinek az utazásai megegyeztek a szelvényeladási helyekkel. Kiderült, hogy a hölgy a nyertes szelvényt megvásároló – és 2014-ben elhunyt - játékos felesége volt.

Az A Coruñában tartott előzetes meghallgatáson az ügyészség pénzmosás és csalás vádjával hat év börtönbüntetést kért Reijára és testvérére - aki a vád szerint hat különböző alkalommal próbálta beváltani a szelvényt, és álláspontjuk szerint a nyereményt a jogos nyertes özvegyének és lányának kell megkapnia.

A rendőrök érdemrendet kapták a szelvény tulajdonosának felkutatására irányuló sikeres nyomozásukért.

150 milliárdhoz közelít a Powerball lottó főnyereménye!

Nemzetközi lottószelvények vásárlása a theLotter-nél 

Fogadás a lottószámokra a Lottoland oldalán