Mesél a lottómilliomos: hogyan él a 400 milliós nyereményéből

2021-04-23
Egy brit lottómilliomos elárulta, hogy hogyan változtatta meg életét az öt évvel ezelőtti, 1 millió angol font értékű lottónyeremény.

 

Anne Canavan több állást is vállalt, hogy segíteni tudjon családjának és finanszírozni tudja tanulmányait, mielőtt öt éve megnyerte az EuroMillions lottó Millionaire Maker elnevezésű tombolájának 1 millió angol font értékű főnyereményét. Anne abból az aprópénzből vette a szelvényét, melyet a zsebében talált, mikor egy barátjával vásárolgatott. 

 

Most, elmondása szerint a nyeremény segítségével sokkal szabadabb életet élhet, több időt tölthet a szeretteivel, utazhat és a szenvedélyeinek élhet – írja a BelfastLive.

 

"Az életem mindig lakoma és éhínség között ingadozott, és amikor megnyertem a lottót, egyértelműen az éhínséges pillanataim egyikét éltem át." - nyilatkozta Anne. "De ez teljesen megváltozott, amikor megvettem azt a kis rózsaszín szelvényt”.

 

“Emlékszem, elvittem a barátomat vásárolni, mert el volt törve a lába, és ráadásul klausztrofóbiás is. Vettem egy szelvényt a kedd eseti EuroMillions sorsolásra, és aztán, miután találtam egy kis aprót a zsebemben, úgy gondoltam, veszek egyet a péntek estire is. Persze fogalmam sem volt róla, hogy az a kis cetli, amit olyan lezserül húrcibáltam a táskámban keddtől péntekig, ilyen sok pénzt fog érni!”

 

Anne Canavan a lányával a nyeremény átvételekor

 

“Visszagondolva vicces, mert normál esetben évekig nem szoktam ellenőrizni a szelvényeket – vagy legalábbis összevártam hármat-négyet, és egyszerre néztem meg őket. De ezen a péntek esetén egy fura késztetést éreztem, hogy ellenőrizzem a szelvényt, miközben lefekvéshez készülődtem úgy hajnal 1 körül. Már kikapcsoltam a laptopomat, de visszakapcsoltam, ellenőriztem a nyerőszámokat, és aztán… MICSODA??!! Háromszor vagy négyszer ellenőriztem oda-vissza, de a lelkem legmélyén már tudtam, hogy nyertem. ”

 

Nem csak, hogy egy csapásra milliomos lett, de egy exkluzív luxus utazást is nyert a kambodzsai Song Saa-szigetre az EuroMillions Millionaire Maker Mega Friday elnevezésű sorsolásának köszönhetően. “Földöntúli utazásunk volt” mesélte Anne. „Hihetetlen bánásmódban volt részünk, otthon vettek fel minket és business classon utaztunk. Ez volt az első alkalom, hogy ágyunk volt egy repülőút során! A sziget maga elképesztő, az ételek mesések, az emberek nagyon kedvesek voltak. Lesték minden kívánságunkat.”

 

És, hogy hogyan változtatta meg az 1 millió font Anne életét?

“Teljesen megváltoztatta az életemet.” – nyilatkozta. „Pénzzel nem feltétlenül lehet boldogságot venni, de szabadságot igenis lehet, és én egyértelműen élvezem ezt, mióta nyertem. Szabad vagyok, és van időm arra, hogy azt csináljak, amit szeretnénk. Ez a legnagyobb dolog számomra, hiszen az idő nagy érték, nem igaz? A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy több időt tölthetek a gyerekeimmel, valamint édesapámmal.”

 

A nyeremény lehetővé tette, hogy Anna kifejlessze találmányait, köztük egy karkötő-szerű papírzsebkendő tartót, mely mindig kéznél van. „A pénz határozottan hozzájárult álmaim megvalósításához. 19 - 20 éves koromtól fogva mindig is lenyűgözött a találmány és az innováció - és most a lottónyeremények köszönhetően képes vagyok kifejleszteni ötleteimet anélkül, hogy aggódnom kellene a mindennapi munka és a családom támogatása miatt. Jelenleg 26 különféle terméken dolgozom, melyek különböző stádiumokban vannak.”

 

Anne Canavan a lányával az interjú készítésekor

 

Egy másik nagy dolog, ami lehetővé vált Anne számára, az az utazás. Az utóbbi öt évben járt Jamaicában, Kubában, az Egyesült Államokban, Oroszországban és Barbadoson. Amint a járványhelyzet engedi, ismét szeretne útra kelni. 

 

Mostanában Anne egy másik szenvedélyének, az írásnak él, számos projekten dolgozik. „Gyermekkorom óta élveztem a történetmesélést. Úgyhogy írtam egy 15 részes mese-sorozatot, és most egy nagy fantázia történeten dolgozom, melyet az én Netflix kasszasikeremnek hívok.”

 

Anne továbbra is rendszeresen lottózik, hűséges maradt az EuroMillions-hoz, és reméli, hogy a villám igen is becsaphat kétszer ugyanoda, ahogyan az már számos más lottónyertessel is megtörtént. Azt mondja, ha lehetősége lenne, hogy újraélje az elmúlt éveket, semmin nem változtatna, azon sem, hogy vállalja a nyilvánosságot a nyereményt követően.

 

“Ez a lottónyeremény hihetetlen élmény volt, igazi isten adta dolog, abban az értelemben, hogy lehetővé tette, hogy támogassam a családomat és több időt töltsek velük.” – magyarázta. „Számos dolgot kipipáltam a bakancslistámon, a szenvedélyeimnek éltem, és most megengedhetem magamnak, hogy otthon üljek és írjak, anélkül, hogy állást kellene keresgélnem, hogy fizetni tudjam a számláimat.”

 

“Befektettem pár ingatlanba, tervezem, hogy még sokat fogok utazni, és van még néhány olyan ötletem, melyeknek megvalósítását már izgatottan várom, és amiről még nem beszélhetek. Nagyon szerencsésnek és kivételezettnek érzem magam, és természetesen hálás vagyok ezért…”

 

“Néhányan megkérdezik, hogy miért vállaltam a nyilvánosságot, de most is így tennék. Olyan sok csodálatos lottónyertessel találkoztam – akik mind két lábbal a földön álló emberek – ami már magában egyfajta támogatói hálóként működött. Végülis senki sem tudja, milyen is lottónyertesnek lenni, csak egy másik lottónyertes! A lottótársaság munkatársai is csodálatosak és nagyon segítőkészek voltak. Igazán nem bánok semmit. Ez az egyik legjobb dolog a nyertes létben.” 

 

A világ legnagyobb főnyereményét kínáló lottójáték jelenleg az amerikai Mega Millions, melynek pénteki sorsolásán már 319 millió dollár, azaz több mint 95,8 milliárd forint várja a játékosokat. 

 

Nemzetközi lottószelvények vásárlása a theLotter-nél

Fogadás a lottószámokra a Lottoland oldalán