Meglett az ellopott milliárdos lottószelvény jogos tulajdonosa

2023-05-19
A 3 millió dolláros szelvény kálváriája akkor kezdődött, mikor tulajdonosa véletlenül otthagyta a boltban

 

Az ügyészség szerint minden január 17-én kezdődött. Ekkor vásárolt a későbbi áldozat lottószelvényeket és egy zacskó chipset a Massachusetts állambeli Lakeville-ben, a Bedford Streeten. A boltból való távozáskor azonban csak a chipset tette el, a lottószelvényeket ottfelejtette a pulton.

A nyomozók szerint az eladó, a 23 éves Carly Nunes akkor jött rá, hogy otthagyta a szelvényeket, amikor egy másik ügyfél meglátta őket. Két nappal később Nunes és barátja munkatársával, Joseph Redeemmel megpróbálták felvenni a nyereményt a massachusetts-i lottótársaság központjában, Dorchesterben. A szelvény el volt szakadva, és úgy tűnt, hogy meg is égett. Amikor a lottótársaság egy munkatársa elmondta a párnak, hogy mennyit ér a szelvény, a hírek szerint ölelkeztek és ünnepeltek.

A massachusettsi lottótársaság nyomozóit azután vonták be az ügybe, hogy a lottótársaság képviselői meghallották Nunes és Reddem vitáját. Reddem állítólag a jackpot felét követelte, Nunes pedig csak 200 ezer dollárt akart fizetni neki. Ez a vita, valamint a szelvény állapota arra késztette őket, hogy vizsgálatot indítsanak, ezt követően vonták be a helyi rendőrséget is.

Nunes állítólag azt mondta a nyomozóknak, hogy a műszakja vége felé vette a szelvényt. Később már nem állította, hogy ő maga vette azt. A boltban készült biztonsági felvételekből kiderült, hogy nem Nunes, hanem egy vásárló vett két szelvényt a Mega Millions-ra és két szelvényt a Mass Cash lottóra, köztük a nyertes szelvényt is. Senki sem tudta azonban, hogy ki volt a férfi. Közel egy hónap elteltével, miután szórólapokat helyeztek ki és más vásárlókat is kihallgattak, a nyomozók megtalálták a jogos nyertest, és tájékoztatták a megdöbbent férfit, hogy 3 millió dollárt (nagyjából 1 milliárd forintot) loptak el tőle, amiről nem is tudta, hogy van neki.

Nunes ellen lopás, lopás kísérlete, hamis követelés és tanú megfélemlítése miatt, Reddem ellen pedig zsarolási kísérlet vádjával emeltek vádat.