Már hétfőnként is lottózhatunk a milliárdokért

2021-08-25
Jó hír a nemzetközi lottók rajongóinak

 

A játékot szervező cég szervezőinek bejelentése szerint augusztus 23-tól a világ talán legnépszerűbb és legnagyobb főnyereményeket osztogató Powerball lottón már hetente háromszor (hétfőn, szerdán és szombaton) is lehet majd nyerni. 

 

A hétfői sorsolásra érvényes szelvényeket a játékban részt vevő mind a 45 USA tagállamban és a nagy nemzetközi online lottózókban is meg lehet már vásárolni. A Powerball amerikai oldala vasárnap egyébként le is állt egy időre a játékosok rohama miatt, amit inkább az okozott, hogy a főnyeremény tovább halmozódott a szombati sorsolást követően, és megközelítette a 300 millió dollárt (89 milliárd forintot). Nem volt telitalálatos szelvény, így a keddi sorsoláson már 304 millió dollár, azaz  több mint 90 milliárd forint lesz a tét.

 

A Powerball a két nagy össz-amerikai lottó-óriás egyike (a másik a Mega Millions), melynek főnyereménye 20 millió dollárról (tehát durván 6 milliárd forintról) indul. A játék 5+1 rendszerű, tehát az 5 főszám (1-69) mellé 1 pluszszámot (1-26) is ki kell választaniuk a játékosoknak. Kilenc nyerőosztályban lehet nyerni - akár úgy is, hogy a játékos csak a pluszszámot találja el – a jackpothoz mind az 5+1 számot helyesen kell megtippelni.

 

Legutóbb idén május elején vitték el a jackpotot – akkor egy floridai játékos 286 millió dollárt (85 milliárd forintot) nyert. Ennek a játéknak köszönhető egyébként a világ eddigi legnagyobb lottófőnyereménye: az 1,586 milliárd dolláros (470 milliárd forintos) jackpoton három játékos osztozott 2016-ban.

Nemzetközi lottószelvények vásárlása a theLotter-nél

Fogadás a lottószámokra a Lottoland oldalán