Man. United - Liverpool: BL? Mission (Im)possible!

2021-05-13
Továbbra is nyitott a kérdés, bejut-e a BL 2021/22-es mezőnyébe a Liverpool, vagy marad az EL-indulás. A helyzet nem reménytelen, de a Unitedet mindenképp meg kell verni csütörtökön.

Manchester United - Liverpool

Premier League

 

Online sportfogadás tipp: Lesek száma 4.5 felett

Unibet odds: 2.10

Kezdés: 2021.05.13. 21:15

 

A Premier League 2020/21-es kiírásában talán a legizgalmasabb kérdés, hogy a Liverpool befér-e a top4-be. Minden kétséget kizáróan ott lenne a helye, de ez a zaklatott idény nem ezt sejteti.

Ami tény, a United számára nem igazán van komolyabb tét. A top4-ből már nem szorulhat ki, most hogy a 2. helyen végez vagy a 3. helyen, olyan sokat nem oszt, nem szoroz. A legutóbbi meccsén a Leicester City ellen elég tartalékos volt a Vörös Ördögök csapata, valószínű, hogy most sem a legerősebb United lép pályára. Rashfordéknak még egy komoly téttel bíró találkozójuk lesz, az pedig az EL-döntő.

A Liverpool még beférhet a top4-be, jelenleg erre 2.62 a szorzó. Ebből is látszik, hogy nem lehetetlen, de nem hibázhat többet, és nem csak rajta múlik. Sok függ attól, mi lesz majd 18-án a Chelsea-Leicester meccsen például. A 'pool viszont csak azzal kell törődjön, hogy a hátra lévő találkozóit megnyerje. A probléma, hogy a belső védők totál elfogytak a rosterből, van Dijk és Gomez ezer éve sérült, de Matip mellett már Kabak sem bevethető. Phillips és Fabinho játszhat belső védőt, szóval Klopp feje főhet rendesen. Ha Fabinho hátul játszik, akkor hiányzik középről. Henderson és Keita sincs, de ez sem újdonság. A Unitednél Maguire esett ki, de Bailly beléphet a védelembe, és sokat segít a manchesteri csapaton, hogy nem kel görcsölnie. A norvég mester úgy forgatja a játékosait, ahogy akarja, csak az EL-döntő a fontos. Ettől függetlenül egy ilyen rangadót aligha szeretne direkt elbukni, szóval az egész biztosnak tűnik, hogy ma este egy ütőképesebb kezdőt pattint össze, mint tette a Leicester City ellen.

Egy ilyen meccset ne nézzünk tétlenül. Az irodák kínálata azért kellően bő, így találni jó opciókat, legalábbis papíron jókat. Aztán hogy épp mi lesz, az már nem rajtunk múlik.

Szóval a mi elképzelésünk, hogy a United otthon sem lesz rest kontrákra játszani. A 'pool fogja dominálni a meccset vagy inkább a labdát, aztán a Vörös Ördögök pedig Rashford sebességére, Fernandes meglátásaira építve egy-két húzásból fognak akciókat 'építeni'. Cavani lesz az ék, akinek a sebessége azért megkopott, szóval ő eleve leshatáron lesz, hol épp belül, hol átlépve azt. Ha Rashford lesz az ék, az talán még jobb, ő eleve gyorsabb, mint a labda. Legutóbbi bajnoki meccsükön a Liverpool egyszer járt tilosban, azaz lesen, viszont a United játékosai 8-szor futottak lesre! Előtte 5-5-4-5 volt a lesek száma, tehát a két együttes előző 5 bajnoki meccséből négyszer összejött minimum 5 darab lesállás, de legutóbb a United ezt alaposan megnyomta a maga 8 lesállásával.

Az unibet az offside-ok számát illetően 4,5-nél húzott határt, viszont a 4,5-ös line mellett az over jó vaskos 2.10-es szorzóval kínálja. Ez igencsak jól néz ki, a mi tippünk tehát az, hogy jó sok lesállás lesz a meccsen, Anthony Taylor és stábja pedig nem lesz vakon, és a két asszisztens bátran húzza majd be a leseket. A VAR is segítségünkre van, a videóbíró minden 1-2 centis lest észrevesz.

Címkék: sportfogadás, tipp,