Magyarország - Izland: Csütörtökön minden erről szól

2020-11-12
Björn Kuipers, holland játékvezető fújja a sípot a sorsdöntő Magyarország-Izland meccsen. Annyi biztos, hogy nem lesz könnyű dolga. Az izlandi és a magyar csapat is a kemény foci híve!

Magyarország - Izland

Euro 2020 selejtező

 

 

Online sportfogadás tipp: Büntetőlapok száma 4,5 felett

Unibet odds: 1,85

Kezdés: 2020.11.12. 20:45

 

 

Mindannyian tudjuk, hogy ez az egy meccs dönt arról, hogy kijutunk-e a 2020-as Eb-re, ami átcsúszott 2021-re, és egyelőre a helyszín, vagy helyszínek is kérdésesek. A lényeg viszont az, hogy ezt a meccset meg kell nyerni, ki kell jutni, aztán onnantól a többi nem a srácokon múlik.

Sajnos Rossi (és segítője is) pozitív tesztet produkált, így az olasz mester nem lehet ott a pálya mellett, nem találkozhat a játékosokkal, maximum a modern technika segítségével, virtuálisan. Viszont nem egy tegnap kinevezett mesterről van szó, tudják a fiúk, mit vár el tőlük a kapitány. A Rossi-csapat abban hasonlít a Dárdai-féle csapatokhoz, hogy sosem játszott tutyimutyi focit.

Izland sem arról híres, hogy a játékosok kerülik a kontaktokat, sőt épp erőltetik. Az viszont biztos, hogy most 'emberükre találtak', mert a magyar focisták is keményen játszanak.

Björn Kuipers, holland spori vezeti a meccset, aki igencsak rutinosnak számít. Eb-l, vb-k, 10 éve vezet a BL-ben, szóval rajta nem múlik majd semmi vélhetően. Kuipers egyébként a higgadt sporik közé tartozik, nem ad azonnal lapot mindenre, de azért a szabályokat követi.

Épp ezért tűnik jónak az unibet 4,5-ön line-ja mellett az over a büntetőlapokat illetően. Mi és Izland is sokat szabálytalankodik, itt pedig hatalmas a tét. Talán megtévesztő lehet, hogy a bolgár-magyar meccs sem hozott sok lapot, és az izlandiak Romána elleni találkozója sem, de ahogy a mondás tartja: minden meccs más.

Nekünk egy fiatalos, lendületes, és kellően agresszív csapatunk van, tényleg egy üde, még sikeréhes együttes, míg az izlandi már az utolsó dobására készül, tele rutinos spílerrel. Egységes csapat mindkettő, és hiába nálunk a Szoboszlai-hype, hiába játszik náluk Sigurdsson, mindkét együttes csapatként jó igazán. Itt még a támadók is képesek 'besárgulni', Szalai körül például mindig történik valami, simán túlpöröghet, de Lang és Szalai lapjai sem lennének meglepően a védelemben, ahogy a középpályásaink is elkövethetnek taktikai foultokat. Az izlandi kontrákat csírájában kell elfojtani, márpedig utánrúgásért, mezhúzásért elvileg azonnal jön a lap még Kuipers-né is.

Egy ilyen feszült találkozón 5 lap könnyedén összejöhet. Ha valamelyik csapat vezet, játszhat az idővel, ha a végén születik egy fontos gól, lehet lap túlzott gólörömért is akár. Feszült időszakot élünk, közben a tét nagy, az elvárás szintén, szóval hiába számít higgadt sporinak Kuipers, azért minimum 5 sárgát vélhetően ki fog osztani a játékosoknak.

Címkék: sportfogadás, tipp,