Levadia Tallin - Vikingur Reykjavik: Idegenben otthon

2022-06-21
Bár hivatalosan semleges helyszínt jelölnek meg a BL-előselejtezőben erre a találkozóra (is), a meccseket Reykjavíkban rendezik, semlegesnek azért semmiképp sem mondható...

Levadia Tallin - Vikingur Reykjavik

BL-előslejtező

 

Online sportfogadás tipp:  Gólok száma 2,5 alatt

Unibet odds: 1,78

Kezdés: 2022.06.21. 21:30

 

Kezdődik a 2022/23-as Kupa-idény, a BL előselejtezőivel. Két elődöntő, majd egy döntő vár a csapatokra ebben az előselejtezőben, a négy együttesből mindössze egy juthat tovább.

Pénteken rendezik majd a finálét, a La Fiorita és az Inter Escaldes meccs győztese találkozik ezen meccs győztesével. Ez az észt-izlandi 'ág' erősebbnek tűnik, de ez van. Ami tény, hogy mindkét együttes olyan szempontból 'szerencsés', hogy mindkét ország bajnoksága zajlik. Szóval ilyen szempontból egyik fél sincs előnyben vagy hátrányban, ez talán szerencsés.

Ami a Tallint illeti, az észt pontvadászatban jelenleg a 2. helyen áll, de ugyanúgy 44 ponttal, mint a Flora. E két együttes nagyon elhúzott a többiektől, és mind a Flora, mind a Levadia remek védekezésének köszönheti ezt az előnyt. A Levadia a legjobban védekező csapat, hisz egy meccsel többet játszott (17-et), és eggyel kevesebb gólt kapott (7). Ezek igencsak szép számok, ebből kiindulva a Vikingur dolga sem lesz egyszerű.

Az izlandi Vikingur, és az izlandi bajnokság gólgazdagabb, a Vikingur pl. 10 meccséből 9-szer ment a gólok száma 2,5 fölé. Ez persze nem jelent semmit, mert a Levadia képes lehúzni a rolót, és akkor bajban lehetnek az izlandiak.

Ráadásul ez nem bajnoki meccs, egy bajnoki után jön az újabb, lehet javítani. Itt, ha rosszul sikerül a meccs, ennek az idénynek lőttek a nemzetközi szereplés szempontjából. Nyílván nem BL-t akarnak nyerni, de ha sikerül továbbjutni, aztán a következő körben egy szerencsés sorsolással, egy jobb meccsel szintén lehet lépni előre, és mondjuk lebukni a Konferencia Liga főtáblájáig, ami igencsak sok pénzt jelentene ezen csapatoknak. Túl nagy a tét, így mi inkább kevés gólt várunk. Ez nem az a meccs, ahol fejetlenül lehet előre menni. Hiába szoktak hozzá a gólzáporosabb meccsekhez az izlandiak, ott az ellenfelek is inkább offenzív focit játszanak. Ez a Levadia bár otthon, Észtországban élcsapat, inkább a védekezéssel nyeri a találkozóit, most sem fog fejetlenül menni előre, mert egy nyíltabb meccsen tényleg esélyesebb lenne a Vikingur.

Címkék: sportfogadás, tipp,