Letartóztatták a szerencsejáték hatóság korábbi vezetőjét

2021-09-01
Őrizetbe vették az ukrán szerencsejáték hatóság (KRAIL) korábbi vezetőjét, aki a vád szerint 76 ezer eurónak megfelelő kenőpénzért adott ki szerencsejáték engedélyeket.

 

Az ukrán Nemzeti Korrupcióellenes Hivatal (NABU) által végzett nyomozást követően a KRAIL tisztviselőt, aki a NABU szerint a szabályozó hatóság megbízott elnöke volt, kenőpénz átvételekor vették őrizetbe. A KRAIL-t azután hozták létre, hogy Ukrajna tavaly legalizálta a szerencsejátékokat.

 

A NABU közölte, hogy nyomozói az idei nyár folyamán kaptak információt a szerencsejáték engedélyek kiadásához kapcsolódó kenőpénz-rendszerről, majd ezt követően titkos nyomozást végeztek beépített nyomozók segítségével.

 

A nyomozás során bizonyítékokat találtak arra, hogy a KRAIL egyik tagja felajánlotta, hogy 90.000 dollár fejében szerenscsejáték liszenszet biztosít és engedélyezi Csernigov városában és Zaporozse régiójában lévő játéktermek működését.

 

A NABU közölte, hogy további nyomozás folyik annak érdekében, hogy leleplezzék a szervezett bűnözői csoport más tagjait.

 

 
Címkék: jogi háttér,