Legalizálták az online szerencsejátékokat Görögországban

2019-11-11
A görög kormány elfogadta a szerencsejáték törvény módosítását, mely engedélyezi az online szerencsejátékokat.

 

Az új szerencsejáték-törvényjavaslat záró rendelkezéseit, melynek 2018. szeptemberében volt az első tárgyalása, az Európai Bizottság (EK) és a görög képviselőház is jóváhagyta. A törvényjavaslatot 165 igen szavazattal és 122 ellenszavazattal szavazták meg. 

 

Az új jogszabály lehetővé teszi a véletlenszám-generátoron alapuló játékok, például a nyerőgépek üzemeltetését is, amelyet egy korábbi tervezetből kihagytak. A liszenszek díját 5 millió euróról 3 millió euróra csökkentették az online sportfogadások és az RNG-k, valamint a nyerőgépek esetében. Az engedéllyel rendelkező szolgáltatóknak a tiszta játékbevétel után 35% adót kell fizetniük. A szolgáltatóknak 1 millió eurót kell fizetniük a további termékbővítésekért, és ezeken kívül az általános, 20% társasági adót is fizetniük kell.

 

A jogszabály az engedélyek érvényességét ötről hét évre növeli. Az engedélyezési eljárás 10.000 euróba kerül. A 24 online szerencsejáték-társaságnak 2011-ben kiadott ideiglenes engedélyek hamarosan lejárnak. Ezek az üzemeltetők folytathatják tevékenységüket az ideiglenes engedélyükkel, de 2020. március 31-ig újra kell kérelmezniük az új liszenszeket.

 

A szolgáltatóknak Görögországban vagy egy másik EU-országban kell székhellyel rendelkezniük, de a játékadatokat tároló szervernek Görögországban kell lenniük. A „feketelistán szereplő” szolgáltatók 12 hónapig nem kérhetnek engedélyt.